banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Rodrigo Tello resmen Şanlıurfaspor'da

İstanbul’da düzenlenen toplantıya Şanlıurfaspor yöneticisi Nabi Kırmızı ve Başkan Fethi Şimşek katıldı. Tello birkaç gün içerisinde kendisini sarı yeşilli yapacak imzayı atacak.

Anlaşmanın ardından Tello Sarı yeşilli formayı giyerek fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğrafları Nabi Kırmızı sosyal medya hesabından yayınladı.

 

FUTBOL KARİYERİ

Hector ve Eliana Tello Valenzuela'nın oğlu olarak Santiago'da dünyaya geldi. Christian adında bir erkek kardeşi vardır. Kariyerine Club de Fútbol Universidad de Chile takımında başladı. İlk resmi maçına 27 Şubat 1999'da, Cobreloa'ya karşı 2-1 kazandıkları maçta çıktı. İlk golünü ise 8 Mayıs 1999'da Coresal takımına attı. 80 maça çıktığı takımında 11 gol attı.

 

SPORTİNG LİZBON

2001 yılında Sporting Lizbon kulbüne transfer oldu ve 6 yıl bu takımın formasını giydi.

 

BEŞİKTAŞ

2007-08 sezonu öncesinde sözleşmesi bittiği için bedelsiz olarak Beşiktaş'a transfer oldu. 2008-09 sezonunda hem lig hem kupa şampiyonluğu yaşadı. 2009-10 sezonunun ardından kulüpten ayrıldı.

 

ESKİŞEHİRSPOR

2010-2011 sezonu öncesi kendisini 3 yıllığına Eskişehirsporlu yapan sözleşmeyi imzaladı. Beşiktaş'a bonservis bedeli ödenmemiştir.[1] Sözleşmesi 31 Mayıs 2013'te sona ermiş daha sonra sözleşmesi uzatılmıştır. 2013-14 ara transfer dönemine kadar bu takımla Lig'de 79 maç, 3 gol ve 22 asist performansıyla oynayan Tello, Türkiye Kupası'nda 12 maç 2 gol ve 2 asist istatistiğiyle oynamıştır. Takımı ile UEFA Kupası'nda ise 3 maça çıkmıştır. 2013-14 ara transfer döneminde ise sözleşmesi çift taraflı olarak feshedilmiştir.

 

ELAZIĞSPOR

Tello 2013-14 ara transfer döneminde yoğun uğraşlar sonucu Elazığspor'a transfer olmuştur. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.