banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Milot Rashica Milot Rashica Galatasaray Ömer Uzun

Mülteci Olimpiyatları Proje Heyeti Şanlıurfa Valiliği’ni Ziyaret Etti

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Mülteci Olimpiyatları Proje Heyetini Valilik toplantı salonunda kabul ederek, böylesi bir çalışmada Şanlıurfa’nın da yer almasından memnuniyet duyacağını ifade ederek, Şanlıurfa’nın demografik yapısı, Suriyeli sığınmacılar ve şehrin diğer konuları hakkında bilgiler verdi.

Vali Erin’in proje heyetini kabulünden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiren Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Çağatay Doğan da proje hakkında bilgiler vererek, ev sahipliğinden dolayı Vali Erin’e teşekkür etti.

Vali Erin’in kabul ettiği heyette, Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Burak Çağatay Doğan’ın yanısıra bakanlık bürokratları ile uzman personeller, Olimpik Mülteci Vakfı Başkanı Jojo Ferris, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Porsun, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği Güneydoğu Anadolu Bölge Koordinatörü Hasan Can Pala, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıdemli Mülteci Spor Koordinatörü Nick Sore ile proje ekibi yer aldı.

Olimpik Mülteci Vakfı’nın mali ve teknik uzman desteği vereceği, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülecek olan Geçici Sığınmacılar ve Diğer Yabancı Uyruklular İle Türk Gençlerinin Sosyal Uyumunun ve Katılımının, Spor Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’ne, protokol imzalanacak bir sivil toplum kuruluşu da ortak edilecek.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, Türkiye Olimpiyat Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın destek vereceği proje, Şanlıurfa, Ankara, Bursa, Mersin ve Samsun illerinde 24 ay süreyle uygulanacak.

Proje ile; Türkiye’de yaşayan geçici sığınmacılar ile diğer yabancı uyruklular ve Türk vatandaşları arasında sosyal uyumun artırılması, spor aktiviteleri aracılığıyla genç sığınmacılar ve diğer yabancı uyruklulara erişimin sağlanması, hassas durumda olan veya korunmaya ihtiyaç duyan sığınmacı ve diğer yabancı uyruklu çocukların veya gençlerin tespit edilerek koruma mekanizmalarına yönlendirilmesi, sporun barışı sağlamadaki gücünden istifade edilerek sosyal gerilimin engellenmesi amaçlanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.