banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Manchester United - Galatasaray 1 - 0 VİDEO

Şampiyonlar Ligi H Grubu ilk maçında temsilcimiz Galatasaray, İngiltere deplasmanında Manchester United ile karşılaştı. Maç, Carrick'in 7. dakikadaki golüyle 1-0 ev sahibi üstünlüğü ile sona erdi...

90 dakika boyunca atak bir futbol ortaya koyan ve üç topu direğe takılan, iki tartışmalı penaltısı verilmeyen Sarı Kırmızılılar, Fatih terim'in maç öncesindeki tabiriyle çatır çatır oynamasına rağmen mağlubiyetten kurtulamadı..

Galatasaray'ın Avrupa arenasındaki bir sonraki rakibi, 3 Ekim'de TT Arena'da ağırlayacağı Portekiz temsilcisi Braga olacak.

Karşılaşmanın 7. dakikasında Manchester United, Carrick'in golüyle karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı. Galatasaray'ın üç topu direğe takıldı. ManU kalesinde birçok pozisyon bulan G.Saray'ın iyi oyunu alkış toplarken, Muslera da başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti.

H Grubu'ndaki ikinci maçlar Cluj-Manchester United, Galatasaray-Braga arasında oynanacak.

Şampiyonlar Ligi'nde 11. sezonunu yaşayan Galatasaray, son olarak 2006-2007 yılında Eric Gerets yönetiminde Devler Ligi'nde mücadele etmişti. Manchester United klasik kırmızı formasıyla, Galatasaray ise beyaz deplasman formasıyla mücadele etti.

 

MAÇTA İLK YARI

Old Trafford'daki karşılaşmaya Galatasaray hızlı başladı. Vidic'in müdahelesiyle 1. dakikada ceza alanı içerisinde yerde kalan Umut Bulut, bu pozisyonda penaltı bekledi, hakem Stark oyunu devam ettirdi.

Maçın ilk düdüğünün ardından stattaki yerini alan Sarı-Kırmızılı taraftarlar takımlarına büyük destek verdi.

6. dakikada Nani ile gole yaklaşan ManU, Muslera'ya takılırken, bu pozisyonun hemen ardından gelişen atakta ev sahibi takım 1-0 öne geçti. Kagawa'nın pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Michael Carrick kaleci Fernando Muslera'yı geçip boş kaleye topu gönderdi ve takımını öne geçirdi.

Golden 3 dakika sonra Galatasaray beraberliğe çok yaklaştı. Hamit pasıyla sol çaprazda topla buluşan Nordin Amrabat ceza sahasına girmeden sağ ayağıyla kesme bir vuruş çıkardı. Top direğin üstüne çarpıp dışarı çıktı.

Karşılaşmanın 16. dakikasında Umut Bulut maça devam edemedi ve yerini Johan Elmander'e bıraktı.

24. dakikada Manchester United sağ kanattan etkili geldi. Valencia'nın sağ kanatta ortasında Muslera son anda müdahale ederek topu uzaklaştırdı.

39. dakikada Galatasaray, bir kez daha gole çok yaklaştı. Serbest vuruşu Selçuk İnan yerden Hamit Altıntop'a doğru pasını çıkardı. Hamit, ayağının içiyle çok iyi vurdu ancak top direkten dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

 

MAÇTA İKİNCİ YARI

İkinci yarının ilk atağı Manhcester United'dan geldi. Nani'nin pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Shinji Kagawa önünü boşaltıp vuruşunu yaptı ama Semih Kaya son anda ayağını uzatarak topu kaleye gitmesine izin vermedi.

Dakikalar 52'yi gösterirken ManU penaltı kazandı. Ceza sahası içinde Burak Yılmaz'ın müdahalesiyle Rafael Da Silva yerde kaldı ve hakem Wolfgang Stark penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda Nani topun başına geçti. Kaleci Fernando Muslera sağ tarafına gelen topu çok iyi uzanarak çıkardı.

56. dakikada Galatasaray üçüncü kez direğe takıldı. Sağ kanattan gelişen atakta Nordin Amrabat'ın pasıyla topla buluşan Hamit Altıntop bekletmeden ortasını yaptı. Ceza sahası içinde Selçuk İnan uzak direğe doğru kafa vuruşunu yaptı ancak top üçüncü kez direkten dışarı çıktı.

63. dakikada Galatasaray, maçtaki ikinci oyuncu değişikliğini Nordin Amrabat'ın yerine Emre Çolak'ı alarak yaptı.

Emre Çolak ile Galatasaray 72'de etkili geldi. Emre sol ayağıyla çok sert vuruyor. Kaleci David De Gea parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

Bu pozisyonun hemen ardından Galatasaray gole bir kez daha yaklaştı. Hızlı gelişen atakta topla birlikte çok hızlı hareket eden Emre Çolak pasını Burak Yılmaz'a verdi. Burak ceza sahası içine girdiği anda vuruşunu yaptı ancak David De Gea üstüne gelen topu iyi çıkardı.

Manchester, 2. gole 90. dakikada çok yaklaştı. Nani'nin ara pasıyla topla buluşan Javier Hernandez sol ayağıyla vurdu ancak kaleci Fernando Muslera açıyı iyi kapattı ve gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda Galatasaray bastırmasına rağmen eşitliği sağlayacak golü bulamadı ve mücadele 1-0 Manchester United üstünlüğüyle sonuçlandı.

 





 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.