banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

İşte Şanlıurfaspor'un TFF savunması

İşte o savunma; "Şanlıurfaspor Kulübü,  14.10.2012 tarihinde 1461 Trabzonspor Kulübü müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanlığına savunmasını sundu.

 

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu PFDK’nın bugün açıklanacak olan kararın ardından bir üst kurum olan Tahkim kuruluna sözlü olarak da savunmasını yapacak.

 

Ayrıca Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Şanlıurfaspor’un hakları ve hukuku sonuna kadar savunulacaktır” denildi.

 

Şanlıurfaspor Kulübü Yönetim Kurulu  tarafından verilen savunma metninin tamamı şöyle;

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU

PROFESYONEL FUTBOL DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞI’NA,

ÖZET

Kulübümüzün 14.10.2012 tarihinde 1461 Trabzonspor Kulübü müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin kulübümüzün savunmasını sunma lüzumu doğmuştur.

AÇIKLAMALAR

HAKEM KARARLARINA İLİŞKİN

Sezon başında Şanlıurfaspor Kulübü Yönetimi olarak sayın hocalarımızın saha içerisindeki tüm kararlarına saygı duyma kararı almış bulunmaktayız. Bu sebeple futbolcular arasında yaşanan pozisyonlarla ilgili değerlendirmede bulunmayacağız ve sayın hakemlerimizin kararlarının her halükarda doğru olduğuna katıldığımızın bilinmesini isteriz.

 

Yalnızca müsabakanın 35. Dakikasında (TRT görüntülerinde mevcut) henüz saha içerisinde saha komiseri ve görevlileri varken henüz sahadaki otorite sağlanamamışken sayın orta hakemin on kadar futbolcu arasında o anda kırmızı kartını göstermesi teamüllere ve uygulamalara aykırıdır.

 

Gerek Avrupa’da gerek ülkemizde kısaca tüm dünyada orta hakemler bir futbolcuya kırmızı kart göstermek istediğinde diğer oyuncuları yanından uzaklaştırır ve kırmızı kart göstereceği oyuncuyu yanına çağırır. Sayın orta hakemimizi yalnızca bu husus ile ilgili eleştirdiğimizi belirtmek isteriz; çünkü bu husus olayların kontrolden çıkmasına sebep olmuştur.

 

Bu hususun hakem hocalarına danışılmasını talep etmekteyiz.

TARAFTAR OLAYLARINA İLİŞKİN

Öncelikli olarak sahamızda yaşanan olayları tasvip etmediğimizi; yönetim olarak üzüntü duyduğumuzu, bundan sonra tedbirlerimizi artıracağımızın bilinmesini isteriz. Nitekim 3 yıl önce Şanlıurfaspor Kulübü olarak ciddi bir tesisleşme başlattığımızı, çok ciddi anlamda yüksek olan borçlarımızı sıfırladığımızı, Avrupa standartlarına sahip yeni stadyumumuzun hizmete girdiğini ve fair-play açısından her türlü özeni gösterdiğimizin, bu paralelde tüm çalışanlarımıza gerekli eğitimleri aldırdığımızın bilinmesini isteriz. Nitekim kulüp Genel müdürümüzün, teknik direktörümüzün, yöneticilerimizin ve taraftar derneği başkanlarının tribün olaylarını yatıştırmak için çabası gerek TRT ekranlarından (41. Dakika) gerekse hakem raporunda yer almaktadır. Bundan birkaç yıl önce yaşanması halinde ciddi sıkıntılar yaşanabilecek bir olay bu çabalar ve eğitimler neticesinde en az hasarla atlatılmış, bundan sonraki süreçte birkaç yıl içerisinde şehir olarak Türkiye’nin çok önünde bir fair-play örneği göstereceğimize inancımız tamdır. Dolayısıyla yaşanan tüm olaylarla ilgili sayın hakemlerimize ve tüm Türkiye’ye özürlerimizi yineliyoruz.

 

a-Öncelikli olarak yapılan kötü tezahürat ve yabancı madde atma olayları hakem raporunda da belirtildiği üzere süreklilik arz etmemiş ve zaman zaman tribünlerin belirli kısımlarında meydana gelmiştir.

 

b-İlgili hakem raporu :”Olayların bu noktaya gelmesi: sahaya inen taraftar sayısının çoğalması..” şeklindedir.

 

Sahaya müsabaka boyunca; hakemlerin ve futbolcuların sahayı terk etmesine kadar giren taraftar sayısı 3 (üç)’tür. TRT görüntülerinde bu durum açıktır.

 

c-Sahaya giren ilk taraftar 33. Dakikada girmiştir.

 

Hakem Raporu :”Sarı kartın ardından Urfa spor Takımının bulunduğu kale arkası tribününden atladığını düşündüğüm 1 seyirci fiili müdahalede bulunmak ve bana darp etmek için hızla üzerime doğru koştu.”

 

TRT GÖRÜNTÜLERİNİN 33. DAKİKASINDAKİ (33.17) GÖRÜNTÜ AÇIKTIR. GELEN ŞAHIS DARP ETMEK İÇİN KOŞMAMIŞTIR. BUNUN İÇİN FIRSATI OLMUŞ, HAKEMİN YANINA GELİNCE DURMUŞ, BİR ŞEYLER SÖYLEMİŞ VE O ANDA 66 NUMARALI URFASPOR OYUNCUSU YANİ KENDİ OYUNCUMUZ KIVANÇ SEYİRCİYİ UZAKLAŞTIRMIŞTIR.

 

Sayın kurulun ilgili görüntüyü izlemesi haklılığımızı ortaya koyacaktır.

 

TRT Görüntülerinin 41. dakikasında Şanlıurfaspor Yöneticilerinin bizzat taraftarlar arasına girerek olayları sakinleştirdiği görülmekte ve TRT spikeri tarafından bu husus dile getirilmektedir.

 

TRT Görüntülerinin 43. Dakikasında olayların tamamen yatıştığı, seyircinin oyunun devam etmesi yönünde tempo tuttuğu bizzat TRT spikeri tarafından dile getiriliyor ve bu tezahüratlar duyuluyor.  Olayların üzerinden 10 dakika dahi geçmemiştir.

 

MUSTAFA KEMAL SARAÇOĞLU’NA İLİŞKİN (KULÜP BAŞKANIMIZ)

Olayların başlama anına kadar kulüp başkanımız şeref tribününde yer almaktayken taraftarın bir olaya sebebiyet vermemesi ve kötü tezahüratta bulunmaması için saha içerisine inmiştir. Nitekim kendisi yönetim kurulu üyelerini görevlendirmiş ve TRT Görüntülerinin 41. Dakikasında yöneticilerimizin tribünleri nasıl sakinleştirdiği ve 43. Dakikasında hiçbir kötü tezahüratın dahi kalmadığı görülmüştür. Bu husus TRT spikerleri tarafından takdirle karşılanmıştır.

 

Yalnızca orta hakemin olaylar tam yatışmak üzereyken henüz otoritesini sağlamadan ve saha içerisinde yabancı kişiler dolaşırken on kadar futbolcu içerisinde kırmızı kart göstermesi üzerine orta hakemin yanına gittiği ve “kırmızı kartı yine göster hocam ama şu ortamda yapılacak iş mi bu, önce sahayı boşaltsaydık” tarzındaki sitemleri olmuştur ama kesinlikle bir tek hakaret, kişiliği rencide eden tek bir kelime kullanmamıştır. Nitekim hakem raporunda yer alan sözlerden bir tekini dahi kullanmadığına dair yapılacak duruşmada Kur’an-ı Kerim üzerine el basarak yemin etmeye hazırdır. Nitekim kulüp başkanımızın kişilik olarak bu kelimeleri kullanacak bir insan olmadığı futbol camiasında bilinmektedir.

 

MUSTAFA TOKMAK HAKKINDA (KULÜP YÖNETİCİMİZ)

Kulüp yöneticimizin yalnızca orta hakeme doğru ilerlediği, küfür veya hakaret etmediği belirtilmiştir.

 

Sayın hakemimiz her kendisine doğru gelen kişi için bana vurmak için geldi diye beyanda bulunsa da görüntülerde bu durumun öyle olmadığı tespit edilmektedir. Belki o an içerisinde bulunulan ortamın etkisi nedeniyle öyle düşünmüş olsa da TRT görüntülerinde düşüncesinin yanlış olduğu açıktır.

 

Nitekim gözlemci raporunda I. OLAYLAR VE İHLALLER A)TAKIM OLAYLARI kısmında belirtildiği üzere yöneticimiz Mustafa Tokmak’ı futbolcularımız ve kulüp Genel müdürümüz Yılmaz Mızrak engellemiş ve uzaklaştırmıştır.

 

Sayın hakemimiz kendi raporunda yöneticimiz Mustafa Tokmak’ı 4. Hakemin uzaklaştırdığını yazmış olmasına karşı gözlemci raporu ve TRT Görüntüleri açıktır. Yine doğal olarak o anki psikolojik durum nedeniyle kendisinin yanlış kanaatleri ve yanlış yazımları normaldir.

 

MUSTAFA KORAY AVCI (FUTBOLCUMUZ)

Sayın hakemimizin beyanı : “darbeye maruz kalmamak için geri geri koşarken Urfa takımından 25 sırt nolu oyuncu beni görmüş olmasına rağmen kasten ve beni düşürmek amacıyla ayaklarıyla ayağıma çelme takarak düşürmüştür.” şeklindedir.

 

Bir hakem düşünün; sahaya taraftar inmiş ve kendisine doğru darp etmek için koşuyor. Geri geri bu taraftara doğru bakarken arkasında duran futbolcunun kendisine tekme çelme arası bir fiili müdahalede bulunduğunu görebiliyor. Bu anlatılan olaylar hayatın olağan akışına aykırıdır.

 

Nitekim müsabakanın 33. dakika 16 saniyesinde orta hakemimiz geri geri koşuyor ve 33. Dakika 19. Saniyenin son karesinde sağ tarafa dikkat edildiğinde sayın orta hakemin futbolcumuz Mustafa Koray Avcı’ya takıldığı ilk an kameraya yansımış.

 

Bir an için futbolcumuzun kötü niyetli olduğu kabul edilse dahi sayın orta hakemin bunu tespit edemeyeceği TRT görüntüleri ile net. Bizzat kendisinin futbolcumuza çarptığı ise gayet net. Neden futbolcumuzun kendisine çelme taktığını düşündüğünü ve bu kadar emin olarak yazdığını anlamak mümkün değildir.

 

1,5 yıldır kulübümüzün sözleşmeli futbolcusu olan Mustafa Koray Avcı, bu süre içerisinde bir tek kırmızı kart görmemiştir.

 

KIVANÇ KARAKAŞ (FUTBOLCUMUZ)

Futbolcumuz Kıvanç Karakaş ile ilgili savunma isteminde bir hata olduğunu düşünmekteyiz. Nitekim Kıvanç Karakaş, müsabakanın 33. dakika 17. Saniyesinde sahaya giren ve orta hakemin önünde duran seyirciyi tutup uzaklaştıran futbolcumuzdur. TRT Görüntülerinde futbolcumuz net görülmektedir. Dolayısıyla futbolcumuzun kötü niyetle hakemin üzerine yürümesi söz konusu olamaz.

 

SONUÇ VE İSTEM:

Yukarıda izah etmiş olduğumuz üzere

a-gerek bu sezon kulübümüzün taraftar olayları nedeniyle ceza almamış olması,

b-yönetim kurulumuzun, teknik heyetimizin ve kulüp çalışanlarımızın gözlemci raporlarında ve TRT görüntülerinde açıkça görüldüğü üzere büyük çaba harcamış olmaları,

c-maç öncesi ve sonrasında tarafımızca tedbirlerin tam olarak alınmış olması nedeniyle hiçbir güvenlik zafiyeti yaşanmamış olması

d-Tezahüratların süreklilik arz etmemesi ve sadece belirli tribünlerde birkaç kişi tarafından kısa sürelerle devam etmiş olması ve re’sen dikkate alınacak diğer hususlardan dolayı kulübümüz, yöneticilerimiz ve futbolcularımız hakkında bir ceza verilmemesini, verilmesi halinde belirttiğimiz takdiri indirim sebeplerinin uygulanmasını saygılarımla arz ve talep ederim            

ŞANLIURFASPOR KULÜBÜ YÖNETİM KURULU

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.