banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

İşte Şanlıurfaspor yöneticilerin takıma verdiği borç

Urfastar gazetesinin haberine göre, PTT 1.Ligde Mücadele eden Şanlıurfaspor'da gözler hafta içerisinde yapılacak olan olağanüstü kongreye çevrildi.

Sezonun 16.haftasında bazı yöneticiler tarafından  istifası istenen Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu'nun ardından kısa süreli yaşanan yönetim krizi aşıldı. Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, TSO Başkanı Sabri Ertekin Tic. Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İş adamları Maruf Güneş, Müslüm Yanmaz, yeni yönetim için yaptıkları kulis faaliyetleri sonucu yeni yönetim şekillendi.

Vali Celalettin Güvenç, geçtiğimiz hafta başında İstanbul'a giderek İstanbul'da bulunan Urfalı iş adamları ile bir toplantı yaptı. Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından Doğa Kolejleri sahibi İş adamı Fethi Şimşek kulüp Başkanlığını kabul etti.

Kemal Saraçoğlu'nun  istifa etmesinin ardından  geriye adeta bir enkaz bıraktığı ortaya çıktı. Sezon başında transfer edilen 10 futbolcu takımdan alacaklarını tahsil edemedikleri için kaçarken, mevcut futbolculara, teknik heyete, ve bazı kurumlara yaklaşık 8.5 Milyon Tl  borç bırakıldı.

Şanlıurfaspor kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu'nun sezon başında kendisinin yönetime aldığı isimler tarafından ilk yarının 16. Haftasından istifa ettirilmesinden sonra  Şanlıurfa'da güvenilir bir mali müşavir tarafından tüm inceleme altına alındı

İŞTE  YÖNETİCİLERİN ALACAKLARI...

Şanlıurfasporun  12 yıl sonra Şampiyon olarak PTT 1.lige çıkmasından sadece kendisinin payı olduğunu düşünerek bazı eski yönetici arkadaşları ile bu sezon başında yapılan kongrede çok az sayıda delegenin katılımıyla kulüp Başkanlığına devam eden Kemal Saraçoğlu'nun iki sezonda  kulübe verdiği para sadece 257 bin tl.  Bu sezon ise 16.haftada başarısız bulunduğu gerekçesi kendisinin kurmuş olduğu yönetim kurulu tarafından  istifa ettirilen  Saraçoğlu, istifa dilekçesini verdiği gün alacaklarına karşılık kulüp senedini aldığı öğrenildi. Saraçoğlu'nun yasada olmamasına rağmen kulübe verdiği paraları banka hesapları üzerinden değil elden vermesi akıllarda soru işareti bıraktı.

Kulüp başkanı Saraçoğlu iki sezonda takımam 257 bin tl borç para verirken, bu sezon yönetime giren Abdulah Barut, Muharrem Aydın, Halil Tepe, ve Haluk Akçal'ın önemli oranda takıma borç verdikleri öğrenildi.

Kemal Saraçoğlu 257 bin

Halil Tepe 196 bin

Muharrem Aydın 157 bin

Vedat Polat 126 bin

Hasan Yeşil 110 bin

Haluk Akçal 104 bin

Nizamettin Karahan 74 bin

Reşit Akıl 91 bin

Mehmet Cafer 77 bin

Ferit Çakmak 46 bin

Kemal Oturakçı 52 bin

Mustafa Kazoğlu 37 bin

Ahmet Akarslan 25 bin

Kaynak: Urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.