banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Galatasaray, Real Madrid'i 3 – 2 yendi, veda etti

Galatasaray, 2012-13 sezonda UEFA Şampiyonlar Ligi'ne unutulmaz bir maçla veda etti.

Bir hafta önce Madrid'de, Santiago Bernabeu'da rakibine 3-0 mağlup olan Galatasaray'ın turu geçmesi için dört farklı bir galibiyete ihtiyacı vardı. Real Madrid maça hızlı başlayan taraftı ve 7. dakikada Cristiano Ronaldo ile 1-0 öne geçti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan takımımız, ikinci yarıda sadece prestij için sahada değildi.

Takımımız 57. dakikada Emmanuel Eboue, 70. dakikada Wesley Sneijder ve 72. dakikada Didier Drogba ile bulduğu gollerle tur için umutlansa da kendisine turu getirecek skoru yakalayamadı. Fakat Galatasaray, sonuna kadar turu istediğini rakibine hissettirdi. Real Madrid’in 90+2. dakikada Cristiano Ronaldo bulduğu gol ise maçın skorunu belirledi.

Bu sezon Avrupa’nın 1 numaralı kupasında son sekize kalan Galatasaray, çeyrek final turunda Avrupa macerasını noktaladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi’ndeki 50 bini aşkın taraftara ve milyonlarca Galatasaraylıya bu büyük heyecanı yaşatan Aslanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Teşekkürler Galatasaray

Teknik Direktörümüz Fatih Terim, İspanya'daki ilk maçın kadrosunda sarı kart cezalıları Burak Yılmaz ve Dany dışında değişikliğe gitmedi. Real Madrid karşılaşmasının ilk 11'inde, Burak Yılmaz'ın yerine forvette Umut Bulut, Dany'nin yerine de savunmada Gökhan Zan görev aldı.

İlk yarıda düşük tempolu bir futbol vardı. Konuk ekibin 7. dakikada Cristiano Ronaldo ile bulduğu gol ile oyun temposu düştü. İkinci yarıda ise Galatasaray’da Hamit’in yerine Amrabat oyuna dahil oldu. Galatasaray’ın Real Madrid karşısında etkili futbolu her dakika kendini hissettirdi. 57. dakikada Eboue'nin, sağ ayağının dışıyla ceza sahasının dışından yaptığı vuruş Galatasaray'ın bu turda rakibi karşısındaki ilk golü oldu.

Golün ardından taraftarın da hareketlenmesi ile Galatasaray atakları arttı. 63. dakikada Umut Bulut’un yerine oyuna Sabri Sarıoğlu girdi. 70. dakikada Sabri'nin pasında Sneijder ceza sahası dışında topla buluştuğu sırada rakibin geçti ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Pozisyonu usta bir vuruşla bitiren Hollandalı futbolcu Galatasaray’ı 2-1öne geçirdi.

72. dakika ise umutların tavan yaptığı andı. Galatasaray bu kez sağdan geldi. Amrabat'ın pasında Drogba markaj altındayken topukla topu ağlara gönderdi ve muhteşem golüyle farkı ikiye taşıdı.

Galatasaray’da 79’da Eboue’nin yerine Elmander oyuna dahil oldu. Galatasaray, son 15. dakikayı Real Madrid yarı alanında oynasa da aradığı gollere ulaşamadı. Son dakikalarda Real Madrid’de önce Arbeloa kırmızı kart gördü. Uzatma dakikalarında ise Cristiano Ronaldo’nun golü skoru belirledi. 3-2.


Maç: Galatasaray – Real Madrid
Yer: Ali Sami Yen Spor Kompleksi 
Tarih: 09.04.2013 Saat: 21.45
Yayın: Star TV (Canlı)


Galatasaray
Fernando Muslera, Emmanuel Eboue (Dk.79 Johan Elmander), Semih Kaya, Gökhan Zan, Albert Riera, Felipe Melo, Hamit Altıntop (Dk.46 Nordin Amrabat), Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Umut Bulut (Dk.63 Sabri Sarıoğlu), Didier Drogba

Yedekler
Eray İşcan, Hakan Balta, Sabri Sarıoğlu, Aydın Yılmaz, Yekta Kurtuluş, Nordin Amrabat, Johan Elmander

Real Madrid
Diego Lopez, Michael Essien (Dk.30 Alvaro Arbeloa), Raphael Varane, Pepe, Fabio Coentrao, Luka Modric, Sami Khedira, Angel Di Maria, Mesut Özil (Dk.81 Raul Albiol) , Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain (Dk.72 Karim Benzema

Yedekler
Iker Casillas, Raul Albiol, Alvaro Arbeloa, Marcelo, Jose Callejon, Alvaro Morata, Karim Benzema

Sarı Kartlar
Dk.19 Wesley Sneijder, Dk.44 Emmanuel Eboue, Dk.90+2 Nordin Amrabat (Galatasaray), Dk.88 Alvaro Arbeloa (Real Madrid)

Kırmızı Kart
Dk.89 Alvaro Arbeloa (Real Madrid)

Goller
Dk.57 Emmanuel Eboue, Dk.70 Wesley Sneijder, Dk.72 Didier Drogba (Galatasaray), Dk.7 ve Dk.90+2 Ronaldo (Real Madrid)

İLK YARI
0'
Maça Galatasaray başladı.
2' Mesut'un pasına Higuain hareketlendi ama Muslera zamanında kalesinden çıkarak topu uzaklaştırdı sonrasında Muslera kalesine dönmeden Di Maria'nın vuruşunda top savunmaya da çarparak kornere çıktı.
6' Essien'in sağ kanattan ortasında Higuain'den önce Gökhan topu kornere gönderdi.
7' Mesut'un pasında Khedira ceza sahası içi sağ kanattan çizgiye inip kale önüne pasında Ronaldo topu ağlara gönderdi. 0 - 1
11' Modric'in pasında Essi sağ kanattan ceza sahasına ortasını yaptı ama top auta çıktı.
14' Sneijder'in sağ kanattan kale önüne ortasında Umut'tan önce Coentrao topu kafa ile uzaklaştırdı.
16' Melo orta alandan ceza sahasına pasında yerden sekip hız kazanan topa Sneijder dokunamayınca top auta çıktı.
19' Galatasaray'da Wesley Sneijder sarı kart gördü.
23' Sneijder sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza sahasına ortasında Umut'tan önce savunma topu kafa ile uzaklaştırdı.
24' Ronaldo'nun pasında Di Maria ceza sahası içi sol çaprazda Muslera ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Muslera topu son anda kornere gönderdi.
29' Real Madrid'de Essien bu dakikalarda sakatlandı ve maça ara verildi.
30' Real Madrid'de oyuncu değişikliği. Michael Essien yerine Alvaro Arbeloa oyuna girdi.
33' Selçuk kaleyi tam karşından gören bir noktadan serbest vuruşu kullandı, direk kaleye sert şutunda top baraja çarparak kornere çıktı.
37' Selçuk korneri çabuk kullandı. Hamit'e pasında Hamit topu ceza sahası dışına çıkardı, Sneijder'in gelişine şutunda Diego Lopez son anda yatarak topu kontrol etti.
39' Eboue orta alandan Drogba'ya yerden oynadı ama Drogba kayınca top Diego Lopez'de kaldı.
40' Umut ceza sahası içinde topla buluştu, dönüp vuruşunda top üstten auta çıktı.
44' Galatasaray'da Emmanuel Eboue sarı kart gördü.
45' Maçın 4. hakemi 2 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...
45'+2 İlk yarı Real Madrid'in 0 - 1 üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI
46'
İkinci yarıya Real Madrid başladı.
46' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Hamit Altıntop yerine Nordin Amrabat oyuna girdi.
48' Selçuk ceza sahası dışından sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
55' Higuain'in pasında Di Maria sağ çağrazda topla buluştu, kale önüne pasında Ronaldo'nun vuruşunda top direk dibinden auta çıktı.
57' GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! EMMANUEL EBOUE.....  Sneijder sol kanattan sıfıra indi, ceza sahası dışına çıkardığı topa Eboue'nin gelişine sert şutunda top 90'a gitti. 1 - 1
61' Drogba sağ kanatta topu kazandı, ceza sahasına yerden pasında Sneijder Diego Lopez ile karşı karşıya topu auta gönderdi.
63' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Umut Bulut yerine Sabri Sarıoğlu oyuna girdi.
66' Gökhan'ın sağ kanattan ortasında Melo'nun indirdiği topa Drogba sol çaprazdan vurdu ama top Diego Lopez'de kaldı.
69' Sabri'nin sağ kanattan ortasında arka direkte Sneijder'den önce Di Maria son anda topu kornere gönderdi.
70' GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!!  WESLEY SNEİJDER...... Sabri'nin pasında Sneijder tek hamle ile rakiplerinden sıyrılıp Diego Lopez ile karşı karşıya kaldı vuruşunda top ağlarla buluştu. 2 - 1    
71' GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! GOOOOOLLLLL!!!!! PARÇALI FİL..... DİDİER DROGBA.... Amrabat'ın sağ kanattan ceza sahası içine yerden pasında Drogba'nın topuk vuruşunda top ağlarla buluştu. 3 - 1

72' Real Madrid'de oyuncu değişikliği. Gonzalo Higuain yerine Karim Benzema oyuna girdi.
79' Galatasaray'da oyuncu değişikliği. Emmanuel Eboue yerine Johan Elmander oyuna girdi.
80' Sabri'nin sağ kanattan pasında Elmander'den seken topu Drogba ağlara gönderdi ama yardımcı hakemin bayrağı havada ofsayt.
81' Real Madrid'de oyuncu değişikliği. Mesut Özil yerine Raul Albiol oyuna girdi.
88' Real Madrid'de Alvaro Arbeloa sarı kart gördü.
89' Real Madrid'de Alvaro Arbeloa ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.
90' Maçın 4. hakemi 3 dakikalık kayıp zaman işareti verdi...
90'+1 Selçuk sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, ceza sahasına ortasında Gökhan'ın kafa vuruşunda top yandan auta çıktı.
90'+2 Amrabat ceza sahası dışından çok sert vurdu ama top az farkla auta çıktı.
90'+2 Benzema sağ kanattan yerden ortasında Ronaldo'nun vuruşunda top ağlarla buluştu. 3 - 2 
90'+3 Galatasaray'da Nordin Amrabat sarı kart gördü.
90'+3 Maçın son düdüğü geldi. Galatasaray Real Madrid'i 3 - 2 mağlup etti.

www.galatasaray.org

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.