banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Dünya Kupasına Direkt Katılmak Nasip Olmadı

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda A Milli Futbol Takımımız Podgorica Şehir Stadı'nda Karadağ ile karşı karşıya geldi. Milli Takım, 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi 2-1 kazanmayı başararak play-off oynamaya hak kazandı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Karadağ, 4. dakikada Fatos Beqiraj'ın sürpriz golüyle Türkiye karşısında 1-0 öne geçti. Milli Takım bu gole 22. Kerem Aktürkoğlu ile cevap verdi ve mücadelenin ilk yarısı 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda ev sahibi Karadağ yine kalemizde ciddi fırsatlar yakalasa da golü bulan taraf Türkiye oldu. Milliler 60. dakikada  Orkun Kökçü'nün uzak mesafeden attığı şık golle 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde başka gol olmadı ve mücadele Türkiye'nin 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Dünya Kupası için baraj maçları oynayacağız!

Karadağ'dan 3 puanı alan Türkiye 21 puanla, Hollanda'nın ardından grubu ikinci tamamladı ve Dünya Kupası'na katılmak için play-off oynamaya hak kazandı. 

Grupta oynanan diğer karşılaşmalarda Hollanda, Norveç'i 2-0 mağlup ederken; Letonya da deplasmanda Cebelitarık'ı 3-1'le geçti.

Puan Durumu:

1. Hollanda 23 (+25)
2. Türkiye 21 (+11)
3. Norveç 18 (+7)
4. Karadağ 12 (-1)
5. Letonya 9 (-3)
6. Cebelitarık 0 (-39)

Play-off sistemi nasıl?

2022 Dünya Kupası elemelerinde grup ikincilerini zorlu bir play-off süreci bekliyor.

10 grup ikincisi ve Uluslar Ligi'nde gelecek iki takım, tek maç üzerinden oynanacak 2 turla Katar vizesi arayacak. Eleme gruplarında en iyi performansı gösteren 6 takım seri başı olacak. Seri başı olacak ekipler play-off'larda ev sahibi avantajına sahip olacak.

Play-off mücadelesinin ardından 3 takım daha Dünya Kupası'nın yolunu tutacak.
(Haber7)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.