banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

2. lig yeniden biçimleniyor

 Bu konuda çalışmalarını sürdüren Federasyon yetkililerinin önümüzdeki günlerde statüyü kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

2 Grupta 18'er Takım

Edindiğimiz bilgilere göre, Türkiye Futbol Federasyonu geçen sezon uygulanan statüden farklı olarak 4 grup olan 2. Ligi yeni sezonda 18'erli takımlar halinde 2 grupta oynatacak.

2 grupta ise toplam 36 takım mücadele edecek.

Lig 29 Ağustos'ta Başlayacak

Yeni statü üzerinde çalışmalarını sürdüren ve kendi arasında yaptığı toplantılar neticesinde fikir alış verişinde bulunan Türkiye Futbol Federasyonu, 2010-2011 sezonunun başlama tarihini de belirledi gibi.

Buna göre Federasyon, 2. Lig müsabakalarını 29 Ağustos tarihinde başlatmayı planlıyor.

Kuralar 19 Temmuz da

Türkiye Futbol Federasyonu yeni statünün yanı sıra 2. Lig kuralarının hangi tarihte başlatılmasını da karara bağladığı öğrenildi.

Yapılan açıklamaya göre Federasyon, 2 grupta oynatılacak olan 2010-2011 sezonu 2. Lig kuralarının 19 Temmuz'da çekileceği ve gruplarında bu şekilde belli olacağı bildirildi.

Liderler Direk Bank Asya da

Öte yandan 2 grupta oynatılması düşünülen 2. Lig müsabakalarının ardından gruplarında ligi lider olarak tamamlayan her iki takım Bank Asya Ligi'ne direk yükselecek.

Bank Asya'ya yükselecek üçüncü takım ise, her iki grupta 2, 3, 4 ve 5. sıralarda yer alan takımlar kendi aralarında eleme usulü maç yapacak.

Elemelerde finali kazanan takım da Bank Asya'ya yükselecek.

Şanlıurfaspor Doğu Grubu'nda Olabilir

Türkiye Futbol Federasyonu takımların hangi gruplarda yer alacağını belirlemek için son rötuşlarını yapıyor. Kulüplere fazla külfet yüklememek isteyen TFF, 2. Lig'i Doğu ve Batı şeklinde iki gruptan oluşturacağı söyleniliyor.

Önümüzdeki günlerde Federasyon grupları belirlemeyi amaçlarken, Şanlıurfaspor'un komşu illerle beraber büyük ihtimalle önümüzdeki sezon doğu grubunda mücadele etmesi bekleniyor.

Doğu takımlarının yer alması beklenen 2. grupta Şanlıurfaspor'un muhtemel rakipleri arasında şu takımlar bulunuyor:

Tokatspor, İskenderun Demir Çelik, E. Şekerspor, Şanlıurfaspor, T.Karadenizspor, A. Sebatspor, Ofspor, Adana Demirspor, Adıyamanspor, Belediye Vanspor, Tarsus İdman Yurduspor, Elazığspor, Mardinspor, Malatya Belediyespor, Pursaklarspor, Çankırı Belediyespor, Bugsaşspor.

1. grupta ise şu takımların yer alması bekleniyor: T. Telekomspor, Göztepespor, Körfez Belediye, Gebzespor, Pendikspor, Sakaryaspor, Bozöyükspor, Eyüpspor, Konya Şekerspor, Turgutluspor, Sarıyerspor, Fethiyespor, Tepecikspor, Bandırmaspor, Balıkesirspor, Hacettepespor, Çanakkale Dardanelspor, Kocaelispor.

Uğur Budak / Sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.