banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber ak parti Haliliye Belediye

KOŞUSUYU ‘GÜVENBAKAN’ KAZANDI

 

Haliliye Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ikincisi düzenlenen 2. Haliliye Belediye Başkanlığı Koşusu, Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleştirildi. Safkan Arap atlarının yarıştığı koşuyu Başkan Fevzi Demirkol, Başkan Yardımcıları Aysel Göncü, Haci Kanduza, Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, belediye meclis üyeleri, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Necati Demirkol, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzer Pınar, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bahattin Yıldız ve Cemil Çadak izledi.

5. Koşuda yapılan Haliliye Belediye Başkanlığı Kupası’nı Necmi Altun’un bindiği 2 numaralı Güvenbakan kazanırken, Pekkurt ikinci, Gölcük Aslanı isimli at ise üçüncü geldi. Hipodromun protokol tribününde gerçekleştirilen ödül töreninde Başkan Fevzi Demirkol, yarışı kazanan atın sahibi Mehmet Becene’ye, jokey Necmi Altın ve antrenör Serdar Veysi Kaya’ya ödüllerini taktim etti. Başkan Fevzi Demirkol ayrıca, Türkiye Jokey Kulübü Genel Sekreteri Necati Demirkol ve Hipodrom Müdürü Mehmet Kazoğlu’na atçılığa verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi taktim etti. Koşuda ikinci, üçüncü ve dördüncü gelen atların sahiplerine ise Başkan Yardımcı Aysel Göncü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abuzen Pınar ve AK Parti İl Başkan Yardımcı Cemil Çadak ödüllerini verdi.

“BİR GELENEĞİ DAHA YAŞATTIK”
Ödül töreninin ardından açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, Şanlıurfa’nın tarihi ve kültüründe yer alan Arap atlarını bu koşuda tercih ettiklerini ve bir geleneği daha bu sayede yaşattıklarını ifade etti. Başkan Demirkol, açıklamasında şunları kaydetti:
“Geleneksel Haliliye Belediye Başkanlığı Kupası’nın ikincisini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Haliliye Belediyesi olarak ‘gelenekten geleceğe’ sloganıyla hareket ettiğimiz için Şanlıurfa’nın kültüründe, tarihinde, geleneğinde Arap atı var. Bu yüzden bizim bu kupada olmazsa olmaz şartımız, Türkiye Jokey Kulübü’nden talebimiz safkan Arap atının olmasıydı. Bu bakımdan geleneği bir defa daha hatırlatmış oluyoruz. Kayıt altına almış oluyoruz. Bu çabalarından ve çalışmalarından dolayı Hipodrom Müdürümüz Mehmet Kazoğlu Beyefendiye, Türkiye Jokey Kulübü Federasyonu Genel Sekteri Necati Demirkol Beyefendiye, Türkiye Jokey Kulübü Federasyonu Genel Başkanı Sayın Yakup Kadri Ekinci Bey’e ve yönetimine teşekkür ediyorum. Bu kupamız, sağlıkla, mutlulukla gelecek senede devam edecek. Yine safkan Arap atlarıyla.”

TJK Genel Sekreteri Necati Demirkol ise, “Ben öncelikle sayın başkanımızın başarıları daim olsun diyorum. Memlekete hizmet açısından bugüne kadarki geldiği süreç çok çok güzel. Bende Jokey Kulübü’nü temsilen burada bulundum. Fevzi başkanımızın burada olmasından dolayı memleketimize severek geldik” diye konuştu.

Öte yandan, yarışı izlemeye gelen vatandaşlara kumanya ikram edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.