banner2

Siyaset yönetilenleri yönetme sanatıdır. ülkemizde çok partili ortama 1950 sonra geçilmiş, sözde Demokrasi ilkelerine göre seçim yapılacak herkes rahat edecek.

Geçen zaman zarfında ne taşlar yerine oturmuş ne halk ne siyasetçiler rahat etmemiştir. Boğalar gibi didişme saldırma iman esasları gibi devam etmektedir. Siyaset ak törleri rakibini alt etmek için kural tanıma dan atışlarını yapabilir.

Yapmamalı, peki bize ne oluyor. Spor takımını tutar gibi bu fanatik ahlak dışı kraldan fazla kıralcı olmak  helal haram demeden kul hakkına girmek hangi akıl işidir.

Adalet sadece Adalet saraylarında olmaz. Adalet insani ilişkilerimizde de olmalıdır. Var olan siya set takımları bir birinin hasmı değil, bir birinin rakipleridir.

Beğenirsin beğenmezsin fitne tohumlarını ekmeye kimsenin hakkı yoktur.

Benim gibi ol,düşün de demeye hakkı yoktur.Teknolojiyi icat edenler bizi güzel bi sömürüyorlar bunlarada gavur diyoruz biz niye teknoloji icat etmedik. çünkü bizler yani müslümanlar hem Dünyadan hemde Ahiretten olmuşuz.

Müslümanın Müslümana yaptığını gavur yapmamıştır. Başkasının icadı teknolojiyi iyiye kullanacağımıza atışlarda bozmada uçak savar gibi kullanıyoruz. Bir ülkede Dinsiz, densiz, donsuz, sütü bozuklar olabilir.

Asri saadettede vardı. Bunların varlığı Müslümanları Islahta edep Ahlak ilkelerinden sapmalarına cevaz vermez.

Dünya ve Ülmizzi kavuran dermansız bir taun hastalığı var insanlar moralsız, geçim ve bunalım geçiriyor. Bizim görevimiz dertlere, sıkıntı lara çözüm çareler aramaktır.Yokluğa, yol suzluğa adaletsizliğe kör sağır olmak değildir. Yanlışa yanlış,doğruyada doğru demek ahlakı ilkedir.

Dinimizde kalp kırmak Kabeyi yıkmaktan beterdir. Hiç bir insan  masumda değildir. Siyaset gözlüğü ile has seten sanal basında yazarken, eleştirirken ne ifrat nede tefritte bulunmayalım.

Geçmişte Hıdır bildiklerimiz nasılda Hınzır ol duklarını bilelim.

Siyaset peteklerine konan ların ekmeğine yağ sürmeyelim.Ayrımcı söz ve eylemlerden kaçınalım. Rahmet aylarından Recep ayının havasını almış bu lunmaktayız.

Bu ay haram aylardandır. Bu Ayda savaş bile yapılmaz.13 Şubat 2021 Cumartesi günü Recep ayının birinci günüdür. beşeri siyaset din, liderlerde tapınaklar olmamalıdır.

Başlık belki ağır olabilir. Cihat ıslah etmede siyasetçilerin meddah, davulcuları değil, iyiliklerin hakkın meddahları ol malıyız.
Vesselam...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.