banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Yeni TBMM Başkanı kim olacak?

Protokoldeki 2. isim olan TBMM Başkanlığı için, seçim süreci başladı. 2 yıllık görev süresini 4 Temmuz günü dolduracak olan Cemil Çiçek’in, TBMM Başkanlığı görevini sürdürüp sürdürmeyeceği, AK Parti Grubu ile Başbakan Erdoğan’ın tavrına bağlı bulunuyor.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in görev süresi, 4 Temmuz 2013'te sona erecek.  Meclis içtüzüğü uyarınca başkan adaylığı için başvurular 24 Haziran Pazartesi günü başlayacak ve 28 Haziran Cuma günü saat 24.00'de sona erecek . Yeni Başkan 2015 genel seçimlerine kadar görev yapacak.

4 ADAY VAR
Çiçek’in yeniden bu koltuğa oturması konusunda AK Parti grubunda fikir birliği olmadığı belirtilirken, değişiklik mesajları veriliyor. Son sözü ise Başbakan Erdoğan söyleyecek.

Meclis kulislerinde, TBMM Başkanlığı için 4 ismin ısındığı yorumları yapılıyor. Bu isimler, AK Parti Genel Başkan yardımcısı Hüseyiç Çelik, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Gümrük Ticaret Başkanı Hayati Yazıcı ve İstanbul milletvekili Nimet Baş olarak sıralanıyor. Nimet Baş’ın adaylığı ve seçilmesi, TBMM tarihinde ilk kadın başkan sıfatını da getirecek.

TBMM Başkanlığı için isim konusunda henüz bir netlik olmadığını belirten bir AK Parti kurmayı, Gazeteport’a yaptığı açıklamada, ‘’Özellikle 3 dönemini 2015’de tamamlayıp yeniden milletvekili adayı olamayacak bazı isimler, finali TBMM Başkanı sıfatı ile yapmak istiyor. Son sözü ise Başkakan söylecek. Kulislerde 4 isim geçiyor ama, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun adı daha ön planda’’ dedi.

Rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.