banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Vatandaş merak ediyor! Kabine değişecek mi? AK Parti'de MKYK değişecek mi?

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak ikinci oIağanüstü kongresiyle ilgili duyuru, partinin internet sitesine konuldu. Buna göre kongrede genel başkan seçiminin yanı sıra en kritik organlardan olan MKYK da yenilenecek. Ancak AK Parti’nin 22 Mayıs’taki olağanüstü kongresi öncesinde bu kez anket yapılarak milletvekili ve delegelere, “Kimi genel başkan görmek istersiniz?” diye sorulmayacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün gerçekleşen görüşmesiyle başlayan süreç, bir ay içerisinde, ‘olağanüstü kongre, başbakan değişimi, kabine revizyonu, hükümet programı görüşmesi, güvenoylaması ve iktidar partisinin yönetim kademelerinde kilit değişiklikler’ gibi önemli ve kapsamlı değişimleri beraberinde getirecek.

KONGRE YARIŞI OLMAYACAK

İlk adım, AK Parti’nin olağanüstü kongresini toplamasıyla atılacak. Partinin daha önce, milletvekilleri, il başkanları ve MKYK üyeleri arasında yaptırdığı ‘Kimi genel başkan görmek istersiniz?’ anketi de bu kez yapılmayacak. Adaylığını açıklayacak isim, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onay verdiği isim olacak.

Bunun dışında başka bir aday çıkmayacak ve kongrede yarış olmayacak. Erdoğan’ın “Kongre uzatılmadan 15 gün içinde toplansın” talimatının ardından, 28 Mayıs olarak taslak yapılan takvim öne çekildi. Kongrenin ilan süresi kısaltıldı ve tarih olarak 22 Mayıs netleştirildi. Genel Başkan’ın seçileceği kongrede MKYK ve disiplin kurulu seçimi de yapılacak.Davutoğlu vetosu kalkacakKongre sonrası devir - teslim işleminin ardından ikinci aşama, Bakanlar Kurulu, parti yönetimi ve grup yönetimindeki değişiklikler olacak.

Davutoğlu’nun, Erdoğan’la görüşerek oluşturulan ‘denge yönetiminde’ önemli değişiklik olması bekleniyor. Davutoğlu’nun, bir önceki kongrede kendisi aleyhine imza toplayan bazı isimlere yönelik vetosu kalkacağı için yönetimin yarısının değişeceği belirtiliyor.

Bu durumda, kabine dışında kalan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın isimlerin, yeniden kabinede görev alması söz konusu olacak. Bu nedenle hem genel başkan yardımcılıklarında hem de parti grup yönetiminde değişiklik yapılacak. (Hürriyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.