banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Vali Erin: Batının Dayatmalarını Ret Ediyoruz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Şanlıurfa’da  düzenlenen “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Buluşmaları” programında kobyşan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, kadınların ekonomik, sosyal ve siyasal hayata aktif katılımının artırılması, ötekileştirme ve şiddetin olmadığı, müreffeh bir yaşam özleminin dile getirildiği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, başta şehit anneleri ve eşleri olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik etti.

 TOBB KGK Şanlıurfa İl Başkanı Cevahir Asuman Yazmacı’nın açılış konuşması, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül birwer konuşma yaptı.
Kadın-erkek eşitliği, diğer bir manada toplumsal cinsiyet eşitliği kavramlarının tartışılması gerektiğini kaydeden Vali Erin, “Bizim hareket noktamız olan kadim kültürümüz, geleneklerimiz, tarihimiz ve elbette inancımızdır. Aslında bu değerleri referans aldığımızda, bir anlamda batının dayatması olan ve kafa karıştıran kavramların bizim için hiçbir anlamı olmadığını, kadın-erkek arasındaki ilişkilerin düzenlemelerde tereddüt yaratacak bir husus olmadığını ifade etmek isterim.” dedi.
İslam inancında, erkek ve kadının birbirini tamamlamak üzerine yaratıldığına, kadın ve erkeğin sorumluluklarının hem vahiy hem de Hz. Peygamber’in pratiği ile belirlendiğine inanıldığını belirten Vali Erin, zaman içerisinde vahiy ekseninden uzaklaşıldıkça taraflardan birinin aleyhine gelişmelerle karşı karşıya kalındığını söyledi. Bu dengenin genelde daha zayıf olan kadın aleyhine geliştiğine dikkat çeken Vali Erin, İslamiyet’ten önceki toplumlarda kadın olmanın bir utanç vesilesi sayıldığını, bu utancın sonucu olarak kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğünü anımsattı. Batı toplumlarının da yakın zamana kadar bundan farklı bir tutum içinde olmadığını ifade eden Vali Erin, “Bugün toplumsal cinsiyet eşitliğini tartışma konusu eden batının, yakın çağa kadar kadını üçüncü sınıftan daha aşağıda gördüğünü ve o şekilde değerlendirdiğini biliyoruz.” diye konuştu.
İslamiyet’le birlikte kadın-erkek dengesinin yeniden kurulduğunu, erkek ve kadının insan ortak paydasında değerlendirildiğini dile getiren Vali Erin, “Kur’an-ı Kerimde Cenab-ı Allah, hitabında hiçbir zaman ey erkekler demiyor. Bütün hitaplarında ‘mümin kadınlar, mümin erkekler’, ‘salih kadınlar, salih erkekler’, ‘Allah yolunda varlıklarını sarf eden mümin erkekler ve mümin kadınlar’ diyor. Tabi bunu derken, her türlü fıtri, fizyolojik ve metafizik farklılıkların da olduğunun farkında olmamız gerekiyor. Dengenin de bu doğal farklılıkların dikkate alınarak oluşturulması gerektiğini hesaba katmamız gerekiyor. Bu özellikleri yok sayarak veya ihmal etmek suretiyle, erkek ve kadın arasında matematiksel bir eşitliği dayatmak, kadına da erkeğe de zulümdür.” şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen, TOBB Kadın Girişimciler Kurulunun (KGK) organize ettiği, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının da desteklediği programa, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Peltek, TOBB KGK Başkan Yardımcısı Cevahir Asuman Yazmacı, TOBB KGK İl Başkanları, Şanlıurfalı iş kadınları ile kamu kuruluşları ve özel sektörde çalışan çok sayıda kadın katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.