banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Uslu; Amaç Üç Ağacın Sökülmesi Değil

Eyyüp Kentte yapılan mahalle danışma toplantısına, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Ak Parti Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, Sosyal İşler Başkanı İlhami Günbeği, Kadın kolları başkanı Aysel Göncü, Ak Parti İl başkan yardımcısı Mustafa Yavuz, Gençlik kollarından Abuzer Avcı,  Eyyüp Kent mahalle muhtarı Fuat Balcı, Osmanlı mahalle muhtarı Nihat Demir, Mahalle başkanı Mehmet Emin Erdem ve çok sayıda mahalleli katıldı.

Mahalle danışma toplantısının açılış konuşmasında Ak Parti Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Ağar, ‘’Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı’nın mahalle danışma toplantısı Eyyüp Kent’te yapmakta bulunmaktayız. Sayın Vekilimiz Zeynep Karahan Uslu Mahalle danışma toplantısını Eyyüp kentte yapmayı uygun gördü. Sayın Vekilimiz Havaalanında daha evine uğramadan mahallelilerle buluşmak istedi. Özellikle bu son günlerdeki gelişmelerle ilgili hükümetimizin ve gezi olaylarını daha yakın takip ettiği için merkez yürütme kararının üyesi olduğundan dolayı olaylara hâkim bu konularla ilgili bilgiler verdi. ‘’ Dedi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’da, ‘’Bizim başlangıcından itibaren siyaset anlayışımızın en önemli unsurlarından biri siyaseti yerinde takip edebilmek. Yani milletimizle birlikte iç içe onlara uzaktan bakan değil, yanında olan, elini tutan ve kalbini de tutabilen bir siyaset anlayışıyla hayatı da, siyaseti de, böyle kavrıyoruz.  Bu çerçeve ile bizim için mahallelerimiz çok değerli sizler için hayatın kalitesini, mahallelerimizin kalitesini genişlete bilmeyi çok önemsiyoruz. Mahallelerimizin neye ihtiyacı var biz Şanlıurfa halkımız için ne yapıyoruz ve Türkiye için ne yapıyoruz ve bunun daha iyisini birlikte nasıl yakalaya biliriz. Bunu hissedilmek adına da sizlerle birlikte olabilmeyi ve kendi mahallenizde sizinle birlikte olmayı çok önemsiyoruz. ‘’ Dedi.

AMAÇ TAKSİM GEZİ PARKINDAKİ ÜÇ AĞACIN SÖKÜLMESİ DEĞİL

İstanbul Taksim’de son günlerdeki gezi parkı olaylarına değinen Vekil Karahan Uslu, ‘’ Türkiye’de maalesef hayatın hep normalleştiği, hayatın hep düzene girdiğinde karşımıza bizim dışımızdaki unsurlar tarafından üretilen pek çok tezgâhında çıkarıldığını görüyoruz. Ve bunların bir yenisine belki de bugüne kadar oluşturulmuş, oluşturulmak istenen en güçlü tezgâhlardan biriyle de bugün Türkiye karşı karşıya biz kitabın ortasından konuşan bir siyasal oluşumuz. Ve bu çerçeve ile de çocuğun adını biz baştan koyduk. Bu yaşılan gerçekleri Taksim İstanbul’un merkezindeki gezi parkındaki üç tane ağacın sökülmesi değildir. Buradaki hedef açık, seçik söyleyelim. Hedef Cumhurbaşkanlığı seçimi, Hedef önce seçimler, arkasında Cumhurbaşkanı seçimleri ve akabinde de hedef 2015’dir. Katmer katmer büyüyen bir Türkiye’nin bir türlü önü kesilemeyen bir Türkiye’dir. Halkın ve hakların artık gerçekten özgür olduğu bir Türkiye’nin bir kez daha önünü kesme operasyonudur bu yani şöyle bir düşünün bakalım birileri bizlere bir şeyler söylüyor. Ama bizlerde bir şeyler söylüyoruz. Ve söylediğimiz sözün hakikat olduğunu da biz kanıtlayabiliyoruz. Birileri gibi İtalya’da köpeğe gaz sıkan İtalyan polisinin resmini Türk polisi diye yutturmaya kalkmıyoruz. Patos makinesinde sırtı yaralanmış adamın resmini paletler ezdi diye sosyal medya’da, internette servis yapmıyoruz. İşte birileri gibi insanlar öldürüldü,  gerçek mermi kullanıldı diye yalanları atmıyoruz. Bizler gerçekle konuşuyoruz, bizler hakikatle konuşuyoruz. Bugüne kadar hep Ak Parti olarak, başbakanımız olarak ayağımızı bastığımız bir zemin var hakikat zemini ve elini tutuğumuz tek bir unsur vardır Türkiye milleti başka hiç kimse ile ele ele tutuşmadık, omuz omuza vermedik birileri gibi sırt sırta vermedik. Bizler sadece milletimize sırtımızı dayadık. Bundan sonra da sadece bilsinler ki bizler milletimizle yürüyeceğiz. Bilsinler ki bizler sırtımızı milletimize dayayacağız.  Bilsinler ki biz küçülmeyeceğiz ve yenilmeyeceğiz. Bu defa bu milleti yenemeyecekler. Bu defa bu milletin seçtiklerini yemeyecekler.  Farklı görüşlerde olsak bile biz biriz ve bize yapmak istediğiniz oyunu biliyoruz. İşte bakınız Güneydoğu coğrafyasında onun için bir karşılığı yok.  Neden yok biliyor musunuz, neden Urfa’dan, neden Güneydoğu’da bir ses çıkmıyor çünkü bu coğrafya’da belki de acının bedel ödemenin ne demek olduğunu, bir yerlerdeki tuzu kurulardan çok daha iyi biliyor. Ve  buralarda bu bedeller ödenirken Ak Parti ve onun büyük lideri, büyük ustası Sayın Recep Tayyip Erdoğan yokken birileri burada uyurken, birileri burada birileri tarafından öldürülürken, birileri birilerinin katili olurken, birileri birilerinin faili meçhul cinayete kurban giderken, birileri çocuklarını cezaevinde insan posası olarak eğer ölmediyse, geri alırken akıl sağlığını yitirmiş geri alırken kimsenin gıkı çıkmıyordu. İşte o gıkı çıkmayanlardan inanacak göz ne burada var, ne Türkiye’de var. ‘’ Dedi.

Daha sonra mahallenin sorunlarını dinleyen vekil Karahan Uslu, sorunlarının çözümü için gerekli mercilerle görüşeceğini belirtti. Mahallelilerle toplu hatıra fotoğrafı çektiren Vekil Uslu, daha sonra Şehit ailesi Hasan Elçi’nin evini ziyaret etti.  Şehit   Mahmut Elçi’nin babası Hasan Elçi ve ailesini ziyaret eden Vekil Uslu daha sonra sahipsiz ve kimsesiz olan Emine Çağlayan adındaki yaşlı kadını evinde ziyaret etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.