banner2
Öne Çıkanlar Hüsni Hat kızılay Cinayet şüphelileri Adliye Sevk Edildi Suriyeli sığınmacılar Düzce

Urfalı Vekil Tanal şikayet etti YSK Haydi Bismillah'ı yasaklattı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal; Yüksek Seçim Kurulu’na verdiği şikayet dilekçesiyle, AK Parti'nin 1 Kasım seçim çalışmalarına yönelik hazırlattırdığı “Haydi Bismillah” adlı seçim şarkısının “halkın dini, manevi duygularını istismar etmeye yönelik olduğu” gerekçesiyle yasaklanmasını talep etti.
YSK'nın bu talebi kabul ettiği bilgisi ise Eski Adalet Bakanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan geldi.

İşte o tweetler:

1)Haydi Bismillah" demek, her işe "Bismillah" ile başlamak, seçim döneminde de bunu devam ettirmek,dini siyasete alet etmek değildir.

2)Her işine besmele ile başlamayı ibadet bilenin "Haydi Bismillah"demesi dini siyasete alet etmek değil ihlasın ve normalin ifadesidir.

3)Ama besmeleden rahatsız birinin,sırf seçimde vatandaşa şirin gözükmek ve oy almak için "Bismillah"demesi,dini siyasete alet etmektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.