banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Urfa'da Taşaron işçi ve elektrik büyük sorun-VİDEO

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen, Yönetim Kurulu üyesi Adil Tepe, Gençlik kolları Başkanı Av.Osman Uludağ, Hikmet Alican, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma, AK Parti Belediye Meclis üyesi Gurup Başkanı Adil saraç ile birlikte, seçim gezileri kapsamında Belediye İş Sendikasını ziyaret etti. Sendika Başkanı AdemŞiltak ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından kapıda karşılanan Güvenç, sendikada bulunanlarla tek tek tokalaşıp hal hatırlarını sordu ve taleplerini dinledi. Celalettin Güvenç, ülkemizde yapılanma hareketinin başladığını söyledi.

Taşaron işçi ve elektrik büyük sorun
Bir süre sohbet ettikten sonra hemen sorunlarını dile getiren Belediye İş Sendikası Başkanı AdemŞiltak, “Şanlıurfa’ya geldiğinde Sayın Bakanımıza da 2 defa taleplerimizi iletmiştik. Belediyelerde çalışan geçici işçilerimiz var. 2007 tarihinde 5620 sayılı yasayla kadroya geçenler oldu. Bu süreçte kadro almayan işçiler var. Sayın bakanıma da 2 defa söylemiştik. Bu konuyla ilgili sizi de bilgilendireyim. Taşaronla birlikte 3 çeşit işçi var ve bu büyük bir sorun. 2 defa söyledim ve resmi yazıyla da bildirdim kendilerine. Sağ olsun Sayın Bakanım bana da döndüler. Danışmanı aracılığıyla bana döndü. Bunu inşallah sizinle de çözeriz. İkinci bir konu aynı zamanda bölgemizin sorunu. Elektrik sorunu çok büyük bir sorun. Bu doğal olarak hükümete sirayet ediyor” dedi.

İnanılmaz reformlar yapıldı ama hala gidecek çok yolumuz var
Talepleri yazılı olarak kendisine iletilen AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ise, geçmişten günümüze bu işin biriktiğini belirterek, “Birikti, birikti 2002’de Başbakan bu sorunu kucağında buldu. Yapılanma hareketi başladı bu ülkede. Acaba 2002’den beri ne kadar yasa çıkardılar araştırsak emin olun ki, rekordur inanın. Sabahlara kadar meclisi çalıştırdı bu hükümet, muhalefetin engellemesine rağmen. Ceza yasasından diğer yasalara, hukuk yasalarına, iş yasalarına, ticaret yasalarına Anayasa hariç her çeşit kanun çıkarıldı. Engelliler kanunu çıkarıldı. İnanılmaz reformlar yapıldı ama hala gidecek çok yolumuz var. Sizde bu ilin çocuklarısınız. 2011 öncesi neler yaşandığını hepiniz biliyorsunuz” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.