banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Urfa’da okul Kantinleri Denetlendi

“Önce Halk Sağlığı” diyerek 2021 - 2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte özel eğitim kurumlarında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Tüketici Hakları Birimi tarafından denetimler gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen denetimlerde ürünlerin son kullanma tarihlerinden açıkta satılan simit, poğaça, sandviç ve tost ürünleri gibi unlu mamullerin muhafazasına kadar öğrencilerin sağlığını etkileyen tüm konularda incelemeler yapıldı.

Kentte bulunan eğitim kurumlarına giderek kantinlerde denetim yapan ekipler, eğitim kurumlarında satışı uygun olmayan gıda ve içeceklerin bulundurulmaması, her ürünün fiyat etiketinin olması gerektiğini, fahiş fiyat uygulanmasına müsaade etmeyeceklerini belirterek kurallara uyulmaması takdirde cezai işlem uygulanacağını aktardı.

Kantin işletmelerine gerekli uyarıları yapan zabıta ekipleri, özel eğitim kurumlarında bulunan yemekhaneleri de denetleyerek temizliğe özen gösterilmesi hususunda uyarılarda bulundu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.