banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Sanlıurfa Şanlıurfa Valiliği urfahaber Urfa

Şanlıurfa feribot yolculuğuna hazırlanıyor VİDEO

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından Bozova'nın Çatak Mahallesinde sürdürülen yol yapım çalışmalarını inceleyerek, ilçe esnafıyla bir araya geldi.

 

Şanlıurfa kent merkezi ve ilçelerde çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Şanlıurfalıların uğrak mesire alanlarından biri olan Çatak Tesislerine giden yollarda asfaltlama çalışması başlattı.

 

ÇATAK YOLU KALİTEYLE BULUŞTU

 

Bölgede sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi alan Başkan Nihat Çiftçi, "Amacımız kaliteli yollar inşa ederek vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektir" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi olarak Çatak Mahallesini Bozova'ya bağlayan yollarda asfalt çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, "Çatak tesisimizi ve yanı başında bulunan feribot alanını ilçe merkezine bağlayacak olan yollarda asfaltlama çalışmalarını sürdürüyoruz. Amacımız kaliteli yollar inşa ederek vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmektir. Hamd olsun Şanlıurfa'nın gelişmesi noktasında önemli adımlar kat ediyoruz. Bölge insanlarımıza hayırlı olsun. İlerleyen günlerde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile bir araya gelerek Fırat havzasıyla ilgili ortaklaşa başlatacağımız çalışmaları değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

 

ŞANLIURFA'YA ÇAĞ ATLATACAK PROJE

 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Çatak tesisleri yanında  yapımı sürdürülen 2 adet feribotu inceleyen Başkan Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi takip ettiklerini belirtti.

 

Fırat Nehri üzerinde bulunan illeri ve ilçeleri Feribotlarla bir birine bağlayacak olan önemli proje hakkında açıklama yapan Başkan Nihat Çiftçi, "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından Hilvan, Bozova, Halfeti ve çevre illeri bir birine bağlayacak olan su ulaşımı projesinde son aşamaya gelinildi. Şehirler arası ulaşım açısından ilçelerde yapılacak olan bekleme alanları iskeleler şuanda ihale aşamasında. Bakanlığımız tarafından yapımı tamamlanan Feribotlarımız da şuanda Bozova sahillerinde demirlenmiş durumda. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'ya çağ atlatacak bir proje bununla yakından ilgileniyoruz. Ulaşım Daire Başkanlığımız tamamıyla projelerle yakından ilgileniyor" dedi.

 

ATIK SU ARITMA TESİSİNDE SONA DOĞRU

Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Bozova'da yapımı tamamlanan Atık Su Arıtma Tesisi için kolektör hatlarının döşeme çalışmaları tüm ilçe merkezinde devam ediyor.

 

Bu kapsamda 18.000 metre kanalizasyon hattı döşenirken yağmur sularının daha sağlıklı bir şekilde tahliyesini sağlayabilmek adına 5 bin metre yağmur suyu şebeke hattı da döşendi.

İlçe genelinde alt yapı çalışmalarını özverili bir şekilde sürdüren Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların hijyenik şartlarda su kullanabilmeleri için 3 bin metre içme suyu hattı çekerken 20 noktada sondaj kuyusu açtı.

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaBozovaFeribot
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.