banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu islamofobik

Erdoğan’dan Flaş doğum kontrolü açıklaması

Müslümanların, nüfus planlaması ve doğum kontrolü gibi bir anlayışın içerisinde olamayacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) 20. Genel Kurulu’nda konuştu. Nüfus planlaması ve doğum kontrolü uygulamalarını eleştiren Erdoğan, Müslümanların bu gibi anlayışların içerisinde olamayacağını söyledi.

Kültür alanında arzu edilen mesafenin henüz kat edilmediğini üzülerek belirten Erdoğan, kendini maddi ve manevi ilimler konusunda iyi yetiştirmiş gençlere ihtiyacın olduğunu vurguladı.

PKK’nin, gençlerin bir kısmını kullanarak acı bir akıbete sürüklediğine işaret eden Erdoğan, “Maddi ve manevi eğitim konusunda çok eksikleri olan, rüzgârın önünde sürüklenen yapraklar gibi savrulan gençler olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Öz eleştiriyi de yapmaktan çekinmeyeceğiz. Bu gençlerin bir kısmını bölücü terör örgütü devşiriyor, zehirliyor, kullanıyor ve maalesef onları acı bir akıbete doğru sürüklüyor. Eğer bugün dağlara giden gençler varsa işte bu şuurdan nasibini almadığı için gidiyor. Onların gidişini durduracak bir birikime altyapıya şiddetle ihtiyaç var. Aynı şekilde DEAŞ gibi, mukaddes dinimizi istismar eden terör örgütlerinin ağına düşen gençlerimiz var mı var. Ve bunlar bakıyorsunuz inancı olan gençler. İnancı var ama şuuru yok. Yani o işin hazzına tam manası ile ulaşmamış.”

“Zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız”

Nüfus planlaması ve doğum kontrolü uygulamalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Açık söylüyorum zürriyetimizi artıracağız, neslimizi çoğaltacağız diyorum. Nüfus planlamasıymış, doğum kontrolüymüş hiçbir Müslüman aile böyle bir anlayışın içerisinde olamaz. Rabbim ne diyorsa, sevgili Peygamberim ne diyorsa biz o yolda gideceğiz, buna bakacağız. Bunun için de birinci derecede görev annelerindir. Ve neslin asıl sahibi, annedir. Anne olduğu için, cennet annelerin ayakları altındadır, babaların ayakları altında değil. Onun için annelerin ayaklarının altı öpülür. Orada cennetin kokusu var, orada cennet var. Babanın değil. Onun için ben, siz anne adaylarından yetişmiş, kaliteli anne adaylarından ayrıca bunu da bekliyoruz. Burada geleceğe atacağımız adımlar, yapacağımız yatırımlar, işte bununla güç bulacaktır.

“İlk insan, ilk Peygamber Hazreti Adem’in evlatları Habil ve Kabil’le başlayan hak batıl mücadelesi kıyamete kadar sürecek. Bu kutlu mücadeleye ne derece katkı verebilirsek, kendimizi o derece bahtiyar addedebiliriz.” Diyen Erdoğan gençlere şu tavsiyelerde bulundu:

“Kendinizi güçlü yetiştirin”

“Kendinizi, hayalinizdeki, hedefinizdeki fetihler için hazırlayın. Okuyun, araştırın, tefekkür edin, pratik yapın… Sadece okumak yetmiyor. Düşüneceksiniz. Düşünmek yetmiyor, uygulayacaksınız. O da yetmiyor sonuncusu neticelendireceksiniz. Velhasıl kendinizi güçlü yetiştirin. O zaman önünüzde, Allah’ın izni ve inayetiyle, aşılamayacak hiçbir engel kalmadığını görürsünüz. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.