banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

Türkiye'den Falaş Almanya hamlesi-Büyükelçi geri çağrıldı

Türkiye bugün Alman Parlamentosunda kabul edilen Ermeni soykırımı yasa tasarısı ile ilgili olarak flaş bir hamle yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım Almanya'daki 1915 Tasarısına Dair Konuştu.
Yıldırım yaptığı açıklamada;  "Merkel bana telefon ettiğinde 'Almanya'nın bu akıl dışı işe vesile olmamasını temenni ediyoruz.' dedim. 'Almanya'nın böyle akıl dışı bir işe vesli olmamasını söyledi. Elimden geleni yapacağım ama burası demokrasi' dedi. 'Size rağmen orada bir şey olmaz' dedim.

Büyükelçi geri çağrıldı!

Türkiye'nin önemli bir müttefiki Almanya'da da Ermeni lobisinin kararını Alman Parlamentosu kabul etti. Bu karar hatalı bir karardır. Türk milletinin geçmişi bellidir. Bu millet, geçmişiyle övünen bir millettir, bizim geçmişimizde yüz kızartacak bir şey yoktur. Tarihçilerin bile uzlaşamadığı bir yerde Almanya parlamentosunun kararı Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildir. Türkiye'nin Almanya Büyükelçisini istişareler için geri çağırdık. Karar metnini gördükten sonra atılacak adımları atmakta 1 saniye bile tereddüt etmeyiz. Biz sadece Allah'ın önünde eğiliriz.

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.