banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

TEKNOFEST büyüledi

TEKNOFEST heyecanı tüm hızıyla devam etti. Türkiye’nin ayakları yere basmayan tek festivali TEKNOFEST’in her gününde ziyaretçilerin ilgisi artarak devam etti. Festivalin son gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rüzgarı esti. Festivale ilgi son günde daha da arttı.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST İstanbul etkinlik alanında vatandaşlara hitap etti. 

Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivaline (TEKNOFEST İstanbul) katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400’e yakın takım ve 2 bin finalist, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist ve Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamıyla, 122 ülke katılımcısı ile TEKNOFEST’in rekor kırdığını söyledi.

Yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde yaptığı konuşmada, “Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz. Bunun için katma değerli üretim öncülüğünde küresel rekabet gücümüzü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığımızı güçlendirecek, kritik teknolojilerde inşallah atılım sağlayacağız” dedi.

Ülkemizi hedeflerinden alıkoymak isteyenlere cevabımızı daha çok çalışarak vereceğiz
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, ''Teknolojik dönüşüm sürecinde yeni teknolojilerin pazarı değil, üreticisi olmak istiyoruz. Ülkemizi hedeflerinden alıkoymak isteyenlere cevabımızı, hayallerimizi, heyecanımızı, azmimizi, inancımızı kaybetmeden çalışarak, çok çalışarak, daha çok çalışarak vereceğiz. TEKNOFEST’i, gençlerimiz başta olmak üzere milletimizin teknoloji alanında çok sınırlı imkânlarla bile neler yapabileceğini gösteren bir platform olarak görüyorum'' emeği geçen herkese ve özellikle katılımcı gençlere teşekkür etti.

TEKNOFEST, Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamıyla, 122 ülke katılımcısı ile rekor kırdı
Türkiye’nin millî teknoloji hamlesinin sembolü hâline gelen etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen, T3 Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yıl 19 yarışma alanı ve ilave 6 yeni başlıkta 17 bin 400’e yakın takım ve 2 bin finalist, 50 bin yarışmacı başvurusu ve 10 bin finalist ve Türkiye’nin 81 vilayetinin tamamıyla, 122 ülke katılımcısı ile TEKNOFEST’in rekor kırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra TEKNOFEST yarışmaları kazananlarına ödüllerini takdim etti. 

Ayağı yere basmayan tek festival TEKNOFEST
Bilal Erdoğan ve Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte geleceğin teknolojilerinin sergilendiği, ayağı yere basmayan tek festival TEKNOFEST alanındaydık” diyerek festivalin önemine dikkat çektiler.

Gençlerimiz ve halkımızın yoğun ilgisine teşekkür ederiz
T.C. Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, “Millî Savunma Bakanlığı olarak; Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri standlarında TEKNOFEST ziyaretçileriyle buluşmaktan büyük mutluluk duyduk. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm halkımızın yoğun ilgisine teşekkür ederiz” dedi.

Hayal ile inanç birleştiğinde ise ortaya başarı çıkar
İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi; ‘Her şey hayal ile başlar! Hayal ile inanç birleştiğinde ise ortaya başarı çıkar.’ TEKNOFESTİST’te gerçekleştirilen yarışmaların ödül töreninde şampiyonlar, ödüllerini Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan aldılar” diyerek festivalin çok güzel geçtiğini belirtti.

Türk Yıldızları gösterisi yine büyüledi
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST'te Gençlik ve Spor Bakanlığı çadırını ziyaret etti. 
Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Türk Yıldızları ve THY TEKNOFEST Türk Hava Yolları ve Türk Yıldızları gösterisi yine büyüledi. 100'den fazla nefes kesici, muhteşem gösterisi ile TEKNOFEST ziyaretçilerine gurur dolu anlar yaşatan havacılarımıza sonsuz teşekkürler. Ülkemizin sadece teknolojiyi kullanan değil, üreten ve ihraç eden bir noktada olduğunu görüyoruz” diyerek memnuniyetini dile getirirken, Gençlik ve Spor Bakanlığı personellerinden    Eğitim, Araştırma Ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ferudun Cemal Sofuoğlu da, kendilerine öncülük eden ve her haliyle örnek olan Bakan Kasapoğlu’na festival süresince eşlik etti.

Standımız, geleceğin teknoloji yıldızı olmaya aday genç ve çocukların akınına uğruyor
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Türkiye’nin ilk teknoloji festivali TEKNOFEST, 5. gününde şölen havasına büründü. Festival standımız, geleceğin teknoloji yıldızı olmaya aday genç ve çocukların akınına uğruyor. İlgi gösteren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Bilgiyi beceriye dönüştürebilen gençlik teknofestist’te buluştu
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Bilgiyi beceriye dönüştürebilen gençlik teknofestist’te buluştu. Robotik Yarışmalarda alın ve akıl teri döken meslek liseli öğrencilerimizin robot takımlarını TEKNOFEST’te ziyaret ederek heyecanlarına ortak olduk. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Görünmez kahramanlarımız havacılık sektörüne de güçlenerek büyük katkı sunuyor
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, “Havacılık meteorolojisiz düşünülemez. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz TEKNOFEST’te hak ettiği yerini aldı. Görünmez kahramanlarımız tarıma, denizciliğe, günlük hayatımıza olduğu gibi, havacılık sektörüne de güçlenerek büyük katkı sunuyor” diye konuştu.

Yüksek teknolojileri milletimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz
T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST ziyaretçilerine Milliteknoloji Hamlesini anlattı.
Selçuk Bayraktar, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST’te milletimizle buluşan Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı'na imza atarak bizleri onurlandırdı. Yüksek teknolojileri milletimiz ile buluşturmaya devam edeceğiz. Herkes TEKNOFEST’in hızına yetişmeye çalışıyor. Bu durum da bizler kadar herkesi memnun ediyor” dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık
Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ının teşrifleriyle TEKNOFEST 2019’a katıldık. Gençlerimizle ilham ve cesaret kaynağı olan festival alanını gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldık” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.