banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

TBMM İnsan Hakları Komisyon Başkanı Şanlıurfa'da konuştu VİDEO

Konuklarını Valilik girişinde karşılayan Vali Güvenç, toplantı salonunda yaptığı açıklamada; “Bildiğiniz üzere Suriye’de uzun süredir yaşanan olumsuzluklar dünya tarafından takip edilmekte. Bir komşu olarak aynı kültüre ve aynı inanışa sahip vatandaşlara sahip bir ülke olarak biz de Suriye’yi dikkatle izliyoruz. Hükümetimizin politikaları doğrultusunda, açık kapı politikası doğrultusunda ülkemize gelen kardeş ülkenin insanlarını misafir ediyoruz” dedi.

Türkiye’deki misafirlerin yaklaşık üçte birini Şanlıurfa’da misafir ettiklerini dile getiren Vali Güvenç: “mülteci sayısı 60 binin altına düşmüyor. Üç ayrı tesiste bu insanlarımızı misafir ediyoruz. Burada ağırlıklı olarak Sayın Başbakanın talimatları doğrultusunda, AFAD yönetimi tarafından sağlanan kaynaklarla bu hizmetleri yürütmekle birlikte; sivil toplumumuz, derneklerimiz topyekûn bu işe ilgi göstermekte ve yakından takip etmekteler. Bu hizmetler zaman zaman hükümet tarafından zaman zaman da TBMM tarafından denetlenerek yerinde incelenmektedir. Bugün de yine böyle bir değerlendirme gezisi için değerli başkan ve milletvekillerimiz buradalar” dedi.

İl Afet ve Acil Durum müdürü tarafından kamplara yönelik kısa bir brifingin komisyon üyelerine aktarılacağını ifade eden Vali Güvenç, konaklama tesislerinin bulunduğu Akçakale, Ceylanpınar ve Harran ilçelerinin kaymakamlarının da sorulan sorulara cevap vereceğini belirtti. TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonuna gösterdikleri ilgiden dolayı şükranlarını sunan Vali Güvenç: “Bu konuda elinden gelen bütün imkânları seferber ettiği ve kaynak ayırdığı için hükümetimize şükranlarımı sunuyorum, çünkü bu kadar kaynak ayrılmasa, bu imkânlar sağlanmasa bu hizmetler dünyanın takdir edeceği seviyede yerine getirilemezdi. Türkiye bu kötü ortamda büyük devlet olduğunu da göstermiş oldu. Ben halkımıza, derneklerimize ve sivil toplumumuza da gösterdikleri ilgiden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün ise yaptığı açıklamada; TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonunun birçok alanda incelemesi ve denetlemesi olduğunu ifade ederek, komisyonun kendi bünyesinde kurduğu alt komisyonlardan bir tanesinin de Türkiye’de misafir olarak bulunan göçmenlerin sorunlarını inceleyen alt komisyon olduğunu kaydetti.

Kurulan bu alt komisyonun zaman zaman çeşitli şehirlerdeki kampları ziyaret ederek raporlar tanzim ettiğini belirten Üstün, “Dün Adıyaman’daydık, Adıyaman’daki kamplarımızı inceledik. Orada 10 bine yakın Suriyeli göçmen misafir ediliyor. Orta büyüklükte bir ilçe gibi ve burada bir ilçede olması gereken ne varsa hepsi inşa edilmiş. Burada devletimizin gücünü ve milletimizin de merhametini gördük. Devlet millet işbirliğiyle çok güzel bir organizasyon gerçekleştirilmiş. Bugün de Şanlıurfa’da incelemelerde bulunacağız” dedi.

Türkiye’nin, dünyanın hiçbir ülkesinin başaramadığı bir organizasyonu başardığını söyleyen Üstün: “İddialı bir şekilde söyleyebiliriz ki artık göç uygulamalarında Türkiye dünyanın çok ilerisinde. Avrupa’da bu tür kamplara bırakın basın mensuplarının girmesini, parlementerlerin girmesi dahi yasaktır. Zaman zaman Avrupa’dan komisyonlar geldiğinde bize ‘siz buraları gidip görebiliyor musunuz?’ gibi sorular soruyorlar. Bırakın bizim girmemizi, biz buralara basın ve sivil toplumla birlikte giriyoruz” dedi.

Göçmenler konusunda mevzuat açısından bazı eksikliklerin olduğunu ancak şu anda yeni bir yabancılar kanununun hazırlandığını ifade eden Üstün, kanunun komisyonlarında da görüşülerek katkı sunduklarını belirtti. Kanunun bu hafta içerisinde mecliste görüşüleceğini belirten Üstün: “Dört başı mağrur bir yabancılar kanunumuz olacak ve bu kanunla birlikte eksiğimizi tamamlamış olacağız. Bu kanunda Türkiye’ye gelen misafirlerin ikamet, çalışma, eğitim konularında sorup da cevabını bulamayacakları hiçbir nokta kalmayacak” dedi.

Açıklamaların ardından İl Afet ve acil Durum Müdürü Mahmut Sönmez’den brifing alan komisyon üyeleri Harran ve Akçakale ilçelerine geçerek buradaki tesisleri inceleyecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.