banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

ŞUTSO'dan Vekil Gök’ün teklifine tam destek

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin gösterdiği üstün gayret ve çabalarla kendi kendini kurtaran bir il olan Şanlıurfa İstiklal Madalyası’nı hak ediyor. Bilindiği üzere, bağımsızlık için canını ve malını feda etmekten çekinmeyen Şanlıurfalılar bir halk hareketi başlatarak 11 Nisan 1920 yılında Fransızlardan topraklarını kurtarmış ve bu yönü ile de birçok ilin bağımsızlık mücadelesine ilham kaynağı olmuştur. Tarihe altın harflerle yazılan bu mücadelenin,  “Şanlı” ünvanının yanı sıra ve İstiklal Madalyası’yla taçlanması gerektiğine inanıyorum.

Kurtuluş Savaşı yıllarında ve Milli Mücadele döneminde göstermiş olduğu üstün başarı ve kahramanlıkları nedeniyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Haziran 1984 tarihinde “Şanlı” Unvanı verilmesini yerinde bir karar olduğunu, o yıllarda aynı mücadeleyi veren Şanlıurfa’ya da İstiklal Madalyası verilmesi gerektiğini ifade etmek isterim. Çünkü aynı dönemdeki mücadeleleri dolayısıyla Antep ve Maraş illerine Gazi ile Kahraman unvanlarının yanı sıra bir de İstiklal Madalyası verilmiştir. Mücadelesi, birçok bağımsızlık hareketine esin kaynağı olan Şanlıurfa “Şanlı” ünvanının yanında İstiklal Madalyasının da verilmesi uygun olacaktır. Bu çerçevede Şanlıurfa’ya da İstiklal Madalyası verilmesi için kanun teklifi hazırlayan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök’ü destekliyor ve üzerimize düşen görevlerde yanında olduğumuzu söylemek isterim” dedi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.