banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

ŞUSKİ Genel Müdürü Özçınar’dan ‘Zam’ açıklaması

Gazetecilere açıklama yapan Özçınar,”Şanlıurfa’ya en yakın nüfus Gaziantep. Gaziantep’te 520 bine yakın bir abone var. Bizde 483000 abone var. Bizim kırsalımız fazla? Urfa’da 2574 tane kuyu varken Antep’te 700 kuyu var. Gaziantep’te az, şehir merkezi fazla tahsilat trafik oranına geldi. Ayda 15 trilyon 15 milyon TL aylık olarak TEDAŞ’a para yatırmak zorundayız. Kullandığımızın karşılığıdır ve bu ödemeler bugünkü koşullar çerçevesinde düzenli yapamadığımızdan dolayı geçen günlerde senin gördüğün bir enerji kesintisine maruz kaldık.

Düşük faizli 30 yıllık bir kredi bulduk. Beş yıl ödemesiz. Biz bununla hemen 25 megavatlık bir enerji ile ilgili başkan bey TEİAŞ Genel Müdürlüğü bu oturduğum masada cumartesi günü aradı. Biz pazartesi arkadaşımızı genel müdürlüğe bugün Onayınızı aldık. Allah’a hamdolsun bir hafta gibi bir kısa dönemde 25 megabayt bir onayı aldık. Bu önemli bir kurum için hızlı ve pratik anlamda bugün itibarıyla imar dairesine yazımızı yazdı. Allah kısmet ederse 3 ay gibi projenin tamamının onaylanmasına gidiyoruz. Avan proje ile uygulama projesi ve enerji Bakanlığı’ndan onay ile birlikte biz 25 megavatlık yaklaşık 25 milyon dolarlık bir yatırım mı? Urfa’ya ikinci etapta başkanımızın söz verdiği gibi 5 yılda 50 megavatlık bir enerji Ceylanpınar Akçakale Siverek gibi ilçelerimize de transferi mümkün olan yerlerde de bu anlamda bir enerji ile ilgili çalışmamız ve bu da yetmiyor. Gaziantep Üniversitesi’nden İTÜ’den hocalarımıza danışmanlık ediyor.

Yenilebilir enerji ile ilgili yaptığımız çalışmalar hızla devam ediyor Biz mevcut arkadaşlar aldığımız tahakkuk ve tahsilat yani su parasıyla hizmet edebilecek durumda değil. Her ay açık veriyoruz. Açığımız noktasında Büyükşehir Belediyesi bize borç veriyor. Parayı borç da alıyoruz.

Önemli olan yaptığınız hizmetler anlamaktır, özverili güzel hizmet yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bizim arkadaşlarımız birlikte çalışmıştır, yine biz devam ettirdik. Devlette süreklilik esastır. 3 – 4 aydan beri arkadaşlar çalıştı. Yüzde 100 hibe olan bunun altını çiziyorum 0 krediyi olan 10 milyon avroluk yaklaşık parası 67 trilyonu imzaladık. Hibe programı Akçakale Harran ve Bozova ile ilgiliydi.”(Ruha Haber Ajansı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Urfa'da su parası cok ucuz. Aylık hane başına 50Tl, dukkan başına 100 Tl eklenip Urfaspor a aktarılmali. Bu takım hepimizin, taşın altina elimizi koymalıyız