banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Suruç’ta konuşan Mahir Ünal; AK Partide siyaset yapmak kolay

Suruç Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantı Divana Şahin Fırat, Hatice İkbal ve Seyit Ahmet Yürekli’nin seçilmesi ile başladı.

 

Toplantıda AK Parti Grup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Başkan Yardımcıları, İl Yönetimi, Kadın Kolları Temsilcileri, İlçe teşkilat üyeleri hazır bulundu.

 

Teşkilat danışma Toplantısı ile eksikliklerini ve kendi sorunlarını konuşma fırsatı bulduklarını ifade eden AK Parti Suruç İlçe Başkanı Bekir Demirbilek; “Barış süreci Suruç için büyük bir şanstır. Çünkü Suruç bölgemizin en yaralı ilçesidir. Ekonomik olarak mı, siyasi olarak mı derseniz, her yönüyle darbe almıştır. İnşallah bu süreç akamete uğramaz. Barış tesis edildiğinde en yararlı çıkacak olan Suruç ilçemizdir” dedi.

Hükümet olarak Suruç ilçesine yapılan hizmetlere değinen Şanlıurfa Milletvekili Dr. Abdülkerim Gök; “Danışma meclisi demek istişare etmek demektir. Herkes burada fikirlerini ortaya koyacak. Sonunda ortaya çıkan fikre herkes uyacak. Sünnet olan da budur. Suruç’a devlet hastanesi lazım dedik. Yıldız ailesinin arsa hibesi ile yer sorununu çözdük. Gecikmesinin sebebi ise Kamu Özel işbirliği ile hastanelerin yapılması tasarısı vardı. Geçen hafta TBMM’de bu yasalaştı. Suruç Devlet Hastanesini Sağlık Bakanlığı, TOKİ aracılığı ile değil, direkt Başbakanın talimatı ile bir an önce yapılacak. 120 yataklı Suruç Devlet Hastanesi kısa sürede yapılmasına başlanacak. Yine demiryolu ağı, Sanayiden başlayarak Mürşitpınar‘a, oradan da Halep’e uzanan yolun ihalesi yapıldı. Suriye’deki iç soruna takılıp kaldı. İnşallah kısa sürede ortalık durulur” diyerek Milli Birlik ve Kardeşlik projesinin isminden de anlaşılacağı gibi tüm inananlar kardeştir düsturu ile bu isim altında kardeşliği tesis edeceklerini sözlerine ekledi.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkan Vekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise son on yılda il il, ilçe ilçe, belde belde, mahalle mahalle her tarafta Türkiye’yi ayağa kaldırma mücadelesi verdiklerini ve bu nedenle Suruç’ta olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana siyasi süreçleri hatırlatarak, Atatürkçülük adı altında yapılan darbelerle Atatürk’ün ilk tesis ettiği 1924 Anayasasını değiştirdiklerini hatırlatan AK Parti Grup Başkan Vekili Milletvekili Mahir Ünal; “Neyin mücadelesini verdiğimizi bilmek için tarihsel arka plana bakmak lazım. Siyaset kurumu asli görevi olan sorun çözme özelliğini darbeciler yüzünden kaybetti. Siyasetin güzelliği milletin derdini çözmekle yükümlüdür. Devlet sistemi farklı, hükümet sistemi farklıdır. İşte biz siyaset kurumunun vatandaşa hizmet eden, hesap veren bir kurum olması için mücadele verdik, veriyoruz. Bunu kabullenemeyenler var” diyerek parti çalışmalarının küçümsenmemesi gerektiğinin altını çizerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde son on yılda yapılan çalışmaları aktardı.

 

Ünal, AK Partide siyaset yapmanın çok rahat olduğunu ifade ederek; “Başbakanımız gibi, özü belli, sözü belli bir liderle siyaset yapmak çok rahattır. 10 yılda millete verdiği her sözü yerine getiren bir liderdir. Ne aldanan ne aladan biri olmayız demiştir. Ülkeyi arkadaşları ile birlikte uçurumun kenarından alarak selamete kavuşturdu” dedi.

Toplantı basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.