banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Süleyman Soylu; Yeni yüzyıl bilgi odaklı

AK Parti Genel Merkezinde AR-GE Başkanları toplantısı düzenlendi. AK Parti’nin AR-GE’den sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başkanlığında gerçekleşen toplantıya AR-GE Başkan Yardımcısı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Başbakan Baş Danışmanı Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, ANAR müdürü İbrahim Uslu, Prof.Dr.Yasin Aktay (SDE) katıldı.

 

Şanlıurfa İl Yönetimi olarak AR-GE Başkanı Nusret Urmak, Kadın Kolları Ar-Ge Başkanı Fadime Konca, Gençlik Kolları Ar-Ge Başkanı Nevin Doğan, İl Siyaset Akademisi Koordinatörü Fatih Kahya ve Birecik Siyaset Akademisi Koordinatörü Ömer Demir katıldılar.

Toplantının birinci bölümünde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen programda açılış konuşmasının yanı sıra “Türkiye’de AR-GE’nin son 10 Yılı ve Geleceği” isimli bir sunum yaptı. Yepyeni bir yüzyılda olunduğunu anlatan Süleyman Soylu, bu yüzyılın 19. ve 20. yüzyıldan çok farklı olduğunu söyledi. 21. Yüzyıl’da küresel güç eksenlerinin tamamen değiştiğini ifade eden Soylu, küresel güç merkezinin Avrupa’dan uzak Asya’ya doğru kaydığını anlattı. Dünyadaki ekonomik paradigmanın da değiştiğinin altını çizen Süleyman Soylu, “Yepyeni bir dünyaya doğru eviriliyoruz, yepyeni bir sürece doğru eviriliyoruz” dedi. Yeni yüz yılın tanımını da yapan Soylu şunları söyledi: “Yeni bir yüzyıldayız ve bu yeni yüzyılın tanımı bana göre şöyledir; Bir; bu yeni yüzyıl insan odaklıdır. İki; bu yeni yüzyıl kendine ait üretim, farkındalık ve yenilik odaklıdır. Üç, Ve yine bu yeni yüzyıl, tam anlamıyla demokrasi, temel hak ve hürriyet odaklıdır. Dört; bu yeni yüzyıl küreselleşme ve iletişim odaklıdır. Beş; bu yeni yüzyıl bilgi toplumu, yani bilgi ekonomisi… Tam anlamıyla yeni yüzyıl bilgi odaklıdır” dedi.

 

“28 ŞUBAT’TA ALEVİ SÜNNİ DİYE FİŞLEDİLER”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, konuşmasının bir bölümünde geçmişte millete yaşatılan sıkıntılara değinerek, darbelere ve 28 Şubat sürecine dikkat çekti. Soylu şöyle konuştu: “Bu ülkenin bankaları üzerinden bu ülkenin emeğini har vurup harman savuranların ceplerine girmeleri bu ülkenin en büyük travmalarından birisi değil midir? Yine bu ülkenin en büyük travmalarından birisi değimliydi ki, Türkiye’de 28 Şubat’ta insanları inançlarına göre Alevi ve Sünni diye fişleyenler, insanları inançlarına göre bunların eşi namaz kılıyor mu, kılmıyor mu diye evlerine teftiş yapanlar, insanları inançlarına göre; yani üniversiteye girdiklerinde başlarındaki başörtüyü çıkartarak, o başındaki başörtüyü çıkardığında o insanın aslında başını çıplaklaştırmadığını, vücudunu çıplaklaştırdığını, ruhun çıplaklaştırdığını, o insanın onurunun zedelendiğini bilen bir devletle, hizmetle karşı karşıya kalması bu insanların travması değil midir?” dedi.

 

“HİÇ KİMSE DÜŞÜNSEL NEDENLERLE SIKINTI YAŞAMAYACAK”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, geçen 10 yıl içinde Türkiye’nin AK Parti hükümetleriyle birlikte çok şey kazandığını söyleyerek, “2002 öncesi Türkiye ile mukayese bile edilemeyecek bir noktaya geldik” dedi. Milletçe çok büyük bir tarihi birikime sahip olunduğunu kaydeden Bakan Ergün, “Çok kritik bir noktada AK Parti’nin kurulduğunu görmemiz lazım. 20. yüzyılın bittiği ve 21. yüzyılın başladığı bir noktada… Yani 21. yüzyılın inşasını adeta milletimiz bizim üzerimize yüklemiştir. AK Parti 21. yüzyılın Türkiye’sini inşa etme görevini üstlenen bir partidir” şeklinde konuştu.

“Eğer 21. yüzyılın güçlü Türkiye’sini inşa edeceksek, Türkiye’yi demokratikleştirmek, Türkiye’yi güçlendirmek durumundayız” diyen Bakan Ergün, “Bir milletin başına gelebilecek en büyük musibetlerden üçünü sayacak olursak, bunlar; fakirlik, cehalet, ahlaksızlık. Bu üçü bir araya gelirse çöker bu millet. Fakirlik mücadele edilmesi gereken bir şeydir. Mutlaka mücadele edilmeli ve yenilmelidir. Türkiye fakir bir ülke olarak kalamaz. Türkiye’nin mutlaka zenginleşmesi lazım. İşte 10 yılda bunun için uğraştık. Türkiye’yi demokratikleştirmek ve Türkiye’yi zenginleştirmek istedik” diye konuştu.

Hak ve özgürlüklerin alanın genişlediğini, daha da genişleyeceğini kaydeden Bakan Ergün, “Şimdi birçok şeyin önü açılmış oldu. Hak ve özgürlüklerin alanı daha da genişleyecek. Hiç kimse bu ülkede ne etnik nedenlerle, ne dini nedenlerle ne de düşünsel nedenlerle sıkıntı yaşamayacak bu ülkede” dedi.

“BİZİM AMACIMIZ ADAMLARI SUSTURMAK DEĞİL, SİLAHLARI SUSTURMAK”

Bakan Nihat Ergün, son günlerde gündemde olan PKK’nın silah bırakması konusuna da üstü kapalı olarak değindi. Kendilerinin amacının silahları susturmak olduğunu ifade eden Ergün, şunları kaydetti: “Bizim Türkiye’de yapmak istediğimiz şey; eşkıyalık olmasın memlekette, terör olmasın, silah olmasın, kan olmasın. Bizim amacımız adamları susturmak değil, silahları susturmaktır. Silahlar sussun, herkes konuşsun. Ne istiyorsa konuşsun. Sövmesin, hakaret etmesin, tehdit etmesin. En aykırı şeyleri söylesin. En aykırı şeyleri talep etsin. Demokrasi de en aykırı şeyler talep edilebilir. Talep yanlış olabilir. Hatta yanlış olduğunu söyleriz. Yani birisi yanlış bir şey söylüyor diye adamı hapse koymanın lüzumu yok ki. Aykırı bir şey söylüyor diye hapise koymaya gerek yok. Sen de doğrusunu söylersin, düzeltirsin. İkna olmaktan mı korkuyoruz yoksa? Ya adam bizi ikna ederse? O hoşumuza gitmeyen fikir, onu anlatarak, konuşarak bizi ikna eder… İyi ya işte, ikna olmak kötü bir şey değil, iyi bir şey. Bizi ikna ederse bir yanlıştan dönmüş oluruz. Ya biz onu ikna edersek? Bizim fikrimiz güçlüyse, inanıyorsak kendimize, yanlış bir fikri seslendiren adamı niye ikna edemeyelim? Hangisi suç olsun, yanlış fikir mi, yanlış eylem mi? Silah olmasın, çatışma olmasın, şiddet olmasın, terör olmasın, yanlış fikir olsun. Ne olursa olsun önemli değil. İnsandaki kabiliyetler o zaman açığa çıkar. İnsan da çok muhteşem bir kabiliyet var. Herşeyin özü insan. Çok muhteşem” diyerek konuşmasını bitirdi.

“MİLLETİ BİRBİRİNE KAVUŞTURMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Türkiye bir köprü değil bir kavşak noktasında yer alan ülkedir. 3 saatlik uçuşla 50′dan fazla ülkeye ulaşılan başka bir yer yoktur. Türkiye bugün itibariyle Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi konumuna yükselmiştir. 2003-2012 yılları arasında bakanlığımız 137 milyar Türk Liralı, 137 katrilyonluk yatırım gerçekleştirmiştir” diye konuştu.

 

Bakanlık olarak yatırımda en büyük payı kara yollarına ayırdıklarını söyleyen Bakan Binali Yıldırım, cari fiyatlarla bakanlığın yatırımlarının toplam kamu harcamaları içindeki payının yüzde 17′den yüzde 46′ya çıkarıldığını kaydetti.

Karayollarına yapılan yatırımları anlattığı sırada esprili bir dil kullanan Bakan Yıldırım, “Yol yaparken hız sınırına dikkat etmiyoruz ama araç kullanırken hız sınırına dikkat ediyoruz. Onun için diyoruz ki, yolların kralı yoktur, yolların kuralı vardır” diye konuştu. Bakan Yıldırım ulaşım ile ilgili projeleri anlatırken ise, “Bugünlerde milleti birbirine düşürmeye çalışanlara inat, biz de milleti birbirine kavuşturmak için bunları yapıyoruz” dedi.

Bakan Binali Yıldırım, Bakanlığın hayata geçirdiği ve çalışmaları süren projeleri salondaki dinleyicilere sunum şeklinde anlattı. Yıldırım; “Marmaray projesini yapacağımız zaman yetki engeliyle karşılaştık. O dönemde Milletvekilimiz Sayın Zeynep Karahan Uslu hanımefendinin mecliste bu proje için verdiği kanun teklifiyle işe başladık” diyerek Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’nun katkılarında değindi.

Marmaray Projesi’nde artık sona gelindiğini ve Marmaray’ın hizmete girmesi için artık gün saydığını söyleyen Yıldırım, Marmaray’ın Asya ile Avrupa’yı birbirine bağladığını belirterek, “Artık ‘Üsküdar’a giderken’ şarkısı da hayal oluyor” şeklinde konuştu.

“BAZI MUHALEFET PARTİLERİ PROJELERİMİZİ BİLE TAKİP ETMEKTEN ACİZ”

Binali Yıldırım, konuşması sırasında ise zaman zaman fıkra anlatarak katılımcıları güldürdü. Daha önce bir seçim bölgesinde başına gelen olayı da anlatan Yıldırım, bir siyasi partinin seçmenlere Ankara-Konya arasında hızlı tren yapılacağı yönünde vaatlerde bulunduğunu söyleyerek, “Görüyorsunuz bazı muhalefet partileri yaptığımız projeleri takip etmekten bile aciz. Bu bir şaka değil. O zaman Ankara-Konya hızlı trenimiz hizmete girmişti zaten” diye konuştu.

Toplantının ikinci bölümünde Soylu;. Ar-Ge Bir partinin  laboratuarıdır bir partinin atölyesidir. Biz bunda yönlendirici olacağız sizlerle beraber iş birliği içerisinde olacağız. Ar-Ge’ nin temel görevleri think-tank ler oluşturmak kulağı sürekli toplumun içerisinde olmak ve bunu üniversiteler ve bilim adamları bunu bir hamur haline getirerek ile  doğru bilgiyi doğru kaynaktan doğru bir şekilde üretmeye çalışan bir anlayışı ortaya koyabilmektir. AK Parti Türkiye’nin en büyük siyasi kuruluşu ve  inovamatik markasıdır. AK Partinin en önemli özelliklerinden biri sürdürülebilir kurullar oluşturmaktır. Siyaset Akademisi bu anlamda önemli ve başarılı kurullardan bir tanesidir. Bunu bütün illerde yapmamız gerekiyor. Siyaset Akademisi ile iyi moralite ortaya çıkıyor iyi derinlik çıkıyor ve iyi bir bilgiyi yönetimi ortaya çıkıyor. Önümüzdeki dönemden başlayarak Siyaset Akademisine katılım noktasında Engelliler ve Kadınlar konusunda kota ve positif ayrımcılık getirilecek.Önümüzde yerel seçimlerde AR-GE Başkanları olarak sorumlusunuz ki elinizi taşın altına koyarak doğru bilgi ile seçimi yönetmek. Hepimiz biriz. Hepimiz birbirimizde sorumluyuz.

 

Her İl ve İlçe’lere her türlü bilgi  istatistiği tabanı oluşturacağız. Sizler de bu çalışmalara katkı sunacaksınız. Bilişim sistemi  ve soysal medya çalışması yapacağız. 2014 seçimlerinde bu partimizin yüzakı olan konulardan biri olacaktır. Bunu bilişim kanalları üzerinde bunu sizlerle paylaşacağız.

 

AK İcraatlar portalı konusunda bir çalışma yapacağız. Bu çalışma ile herhangi İl için yapılan icraatlar konusunda tek tuşla her türlü bilgilere ulaşılabilecek. Bu bilgi portalının sürdürülebilirliğinden İl Ar-Ge Başkanları sorumlu olacak. Bu çalışma ile bir İlin MR’ı çekilmiş olacak.

Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Şanlıurfa AK Parti İl Başkan Yardımcısı ve AR-GE Başkanı Nusret Urmak; “Bu toplantıda Ar-Ge birimi olarak sorumluluklarımız hatırlatıldı. Yeni projeksiyonlar ve atölye çalışmaları ile halkımızın partimizden beklentilerini daha ayrıntılı araştıracağız ve hizmet noktasında sürdürülebilir projeler üreteceğiz. Bu çalışmalarda Üniversite, sivil toplum örgütleri, kanat önderleri, bilim adamları, gençlik ve toplumun diğer aktörlerini de ortak edeceğiz

Siverek Siyaset Akademisi “Lider Ülke Türkiye-Yerel Yönetimler I” programı bu hafta sonu itibariyle sona erecek ve 17 Şubat Pazar günü sınav yapılacak” dedi.

 

BİRECİK’TE SİYASET AKADEMİSİ DÜZENLENECEK

Viranşehir ve Siverek’in ardından Birecik’te de Siyaset Akademisi düzenleyeceklerini ifade eden Urmak; “Şubat döneminde de Birecik’te “Lider Ülke Türkiye-Yerel Yönetimler II” konu başlığında Siyaset Akademisi eğitim programı organize edilecektir. Bu programa özellikle Birecik, Suruç ve Halfeti İlçelerimizde ikamet eden vatandaşlarımızı davet ediyoruz. 18 yaşını doldurmuş her vatandaşımız bu programımıza kayıt yaptırıp eğitime katılabilir” dedi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.