banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Siverek'te konuşan Güvenç; Büyükşehir yasası devrim niteliğinde VİDEO


Celalettin Güvenç, Siverek’te ilk olarak vatandaşlarla birlikte bir semt kahvesine geçerek sohbet edip çay içtiler.
Vatandaşla sohbetin ardından AK Parti Siverek İlçe teşkilatının düzenlediği toplantıya katılan Celalettin Güvenç,  yoğun ilgiyle karşılandı.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç, Siverek İlçe Teşkilatıyla bir araya gelip çalışma arkadaşlarıyla köylerin, ilçelerin ve Şanlıurfa’nın sorunlarını ve çözümlerini konuştuklarından bahsederek, “Nasıl iyi bir Siverek, Şanlıurfa ve Türkiye oluşturabiliriz bunları konuşuyoruz. Sizlerden gelen fedakârlık, özveriyle önümüz açık, hiç kimse bir şey yapamaz, yapamadılar ve yapamayacaklardır. Hiçbir zaman gelecekten ümitsiz olmadık ve olmayacağız. AK Parti ve onun inançlı kadroları nasıl ki 12 yıl önce aldı ve her geçen gün üstüne koyarak bu günlere getirdi, bundan sonra da aynı görevi aynı kararlılıkta olacak. 2014 yılında hem mahalli idarelerde hem de Cumhurbaşkanlığında AK oylarınızla zafere ulaşacağız” dedi.

 


Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur
12 yılda çok şeyin değiştiğini anlatan Celalettin Güvenç, artık vatandaşların başı dik, değerli, diline, dinine, kökenine saygı duyulduğunun farkında olduğunu belirterek, “70 milyonu kucaklayarak geleceği kurtulacaktır anlayışıyla yola çıkılmıştır. Bu bizim inancımızın gereği biz buna inanıyoruz. Biz buna iman etmişiz herkes Allah’ın kuludur. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur. Bizim inancımız bu oldu. Bu anlayışla hem bu ülkeyi düşünce olarak hizmetkâr devlet yaparken, öbür yandan da yokluğun, yoksulluğun kol gezdiği şu coğrafyada çehreyi değiştirdik ve şehirleri değiştirdik. Havaalanlarıyla, yollarla, hastanelerle, eğitim tesisleriyle yaptıklarımız yapacaklarımızın en büyük göstergesi ve teminatı oldu” şeklinde ifade etti.
İki buçuk sene önce Şanlıurfa’ya geldiğinden bahseden Güvenç, “Aynı ekolun çalışma heyecanı ile halkı sevdik, Siverekliyi sevdik, herkesi kucaklamaya, hemhal olmaya, sorunları gidermeye çalıştık” diyerek, Şanlıurfalıların teveccühüyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesiyle yeni bir dönemin başladığını dile getirdi.

 


Büyükşehir yasası devrim niteliğinde
Büyükşehir Belediye sistemi ile ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 şehri Büyükşehir Belediyesi ilan ettiğine değinen Celalettin Güvenç, Büyükşehir yasasının devrim niteliğinde olduğunu ifade ederek, Büyükşehrin artık tüm ilçelere köyleriyle birlikte hizmet götüreceğini, sorunları göreceğini, planlayan ve projelendiren bir

 

Yerel Meclis ve Belediye anlayışı getirdiğini söyledi.
Milletin tercümanı ve aynası olduklarını belirten Celalettin Güvenç, “Köydeki vatandaşımızın yaptığımız işler için gece kalkıp bizler için dua ettiğini, gönlü yaralı anaların da dua ettiğini bilirim” dedi.
Siverek’in tüm sorunlarını bildiğini söyleyen Celalettin Güvenç, yapılan işleri, yapılacak işleri bunları söylemeye bile gerek olmadığını vurgulayarak, “Çünkü yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı sizler biliyorsunuz. İki buçuk senede 248 defa ilçe ziyareti gerçekleştirdik. Yani her ilçemize ortalama 25 defa gelmişiz. Karakoyunlu’ya, Taşıkara’ya, Tutumlu’ya, Karakeçili’ye, Karacadağ’a gitmişiz. Köy köy yoluna, suyuna bakmışız, haliyle hallenmeye çalışmışız. Su bulunamayan köylerde su bulmuşuz. Ama ben biliyorum ki hala sorunumuz var. Hala susuz köylerimiz var. Ana gurup yolları dışında ara yollarda sorunlarımız var. İnşallah 1 Nisan 2014’ten itibaren de onları yapmaya başlayacağız ve aynı tempoyla devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

 


Birlik içerisinde olacağız
Toplantıda Siverek teşkilatına seslenen AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ise, Başkan adayı Celalettin Güvenç’in isminin açıklandığı günden bu yana Başkan adayıyla yola koyulduklarını ifade ederek, “Başkan Adayımız Teşkilatlarımıza ve ilçelerimize yabancı değil. Valiyken herkesin kolaylıkla ulaşabildiği bir insandı. Herkes tarafından bilinmesine rağmen AK Parti çatısı altında tekrar bütün ilçelerle bir araya gelmek istediğini ifade etti. Teşkilatlarımızın görüşlerini alalım dedi ve teşkilat toplantılarımızın sonuncu ayağını Siverek’tegerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

Teşkilat olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kim işaret edilirse onun etrafında kenetlenecekleri söyleyen Başkan Eğilmez, “Birlik içerisinde olacağız. Hiçbir şekilde Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı mahcup etmeyeceğiz. Biz daha önce Başbakanımızın ve Genel Merkezimizin verdiği kararlarda yanlarında dik durduk ve durmaya devam edeceğiz. Hele bu süreçte kirli oyunların oynandığı ve söylediği bu durumda Başbakanımızın yanında her zamankinden daha fazla dik duracağız ve güçlü olacağız. Şanlıurfa’yı Başbakanımız her zaman çok sevmiştir ve ilçeleriyle birlikte çok önem verdiğini söylemiştir. Biz 30 Mart 2014 seçimlerinde Ustamıza çok güzel bir neticeyle karşısına çıkacağımız inancı tamdır” diyerek sözlerini tamamladı.
AK Parti Siverek İlçe Teşkilatı Başkanı İlhan Çelik ise, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç’in Siverek’in daha önceden tüm sorunlarını bildiğini ve köy köy tanıdığını söyleyerek, Siverekli olarak Başkan adayı Celalettin Güvenç’in arkasında olduklarını ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.