banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Şanlıurfa’nın ‘kara noktaları’ yok edildi mi?

Şanlıurfa’da meydana gelen  ölümlü trafik kazaları soru önergesine dönüştü.


CHP Genel merkezinin görevlendirdiği Denetmen Milletvekili Prof.Dr.Nurettin Demir, İçişleri Bakanı Muhammer Güler’e soru önergesi verdi.  Bakandan 2011-2012 yıllarında Şanlıurfa’da meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazaları ile ölü ve yaralı sayısını soran Prof.Dr.Demir, kazaların büyük bir bölümünün belirli güzer-gahlarda yoğunlaştığına dikkat çekti.


Prof.Dr.Demir, şu sorulara yanıt verilmesini istedi;2011 ve 2012 yıllarında Şanlıurfa ilinde trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgeler belirlenmiş midir? Belirlenmiş ise bu bölgeler hangi-leridir? Bu bölgelerdeki kazaların zaman aralıkları, sıklıkları ve maddi hasar miktarları ne kadardır? Bu bölgelerde yapılan incelemelerde, “kaza inceleme ve analiz konusunda uzman kişilere ve mühendislere” de yer verilmekte midir? Buralarda trafik kazalarını önlemeye ve tedbir almaya yönelik, herhangi bir iyileştirme çalışması yapılmış mıdır?  Yapılmışsa, bu çalışmalar nelerdir ve hangi bölgelerdedir?


2011 ve 2012 yıllarında Şanlıurfa'da meydana gelen kazaların bilinen nedenleri nelerdir? Bu kazalardan kaç tanesi yol kusurlarından kaynaklanmıştır? Yol kusurlarından kaynaklanan kazalar yüzünden devletin ve sorumlu kurumların, kazada mağdur olan vatandaşlara ya da yakınlarına ödediği tazminatlar var mıdır? Varsa miktarları ne kadardır?


2011 ve 2012 yılları arasında Şanlıurfa'daki trafik kazalarından kaçı emniyetsiz kamyon ve tır gibi ağır araçların trafikte seyretmesi yüzünden meydana gelmiştir? Bu konuda hangi önlemler alınacaktır? İlgili kurum ve kuruluşlar ile yerel yönetimler aracılığıyla, “yük ve yolcu taşımacılığında” karayolu ağırlığının azaltılarak, demiryolu kullanımının artırılması ile ilgili çalışmalar başlatılacak mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.