banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa’da Muhtarlarla El Ele - VİDEOLU HABER

İçişleri Bakanlığının desteğiyle Türkiye Muhtarlar Konfederasyonunca başlatılan "Türkiye Muhtarları El Ele Projesi" kapsamında, doğu ve batı illerindeki muhtarlar bir araya gelerek kaynaşma imkânı buluyor.

81 il 7 bölgeden Şanlıurfa’ya gelen muhtarlar Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekânlarına düzenlenen gezinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet sosyal Tesislerinde bir araya geldi.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, MKYK Üyesi Vildan Polat, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı suna Üstüner, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ile çok sayıda muhtar katılım sağladı.

“MUHTARLIKLAR KAPISI ÇALINAN İLK YERLERDİR”

Programda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Muhtarların vatandaşlarla kamu kurumları arasında bir köprü olduğunu belirterek vatandaşların başı sıkıştığında ilk başvurduğu yer muhtarlarımızdır” dedi.

Başkan Beyazgül:” Hazreti İbrahim Peygamber misafirperverliği ile bilinir Şanlıurfa’da İbrahim’in şehridir. Muhtarlarımız halkın ilk ulaştığı adreslerdir. Muhtarlarımızın görevi ağırdır ancak Cumhurbaşkanımız Muhtarlarımıza en üst düzeyde değer vermiştir vermeye de devam etmektedir. Bizler, yürekleri aynı sevgiyle, vatan sevgisiyle çarpan insanlarız. El ele verince bir olunca iri olunca diri olunca ülkemizin önünde hiçbir güç duramaz. 

“MUHTAR BİLGİ SİSTEMİ İLE ANINDA ÇÖZÜM”

Biz de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak Muhtar Bilgi sistemini kurduk ve Muhtarlarımızın talep ve önerilerini daha ivedi bir şekilde alarak anında çözüme kavuşturuyoruz. Aynı zamanda STK ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığını da kurarak sürekli sahada olması talimatını verdim. Böylece vatandaşlarımızın muhtarlarımıza ilettiği sorunların çözümü noktasında elimiz güçlenmiş oldu” ifadelerine yer verdi.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise konuşmasında projenin hayata geçirilmesinde büyük emekleri olan İçişleri Bakanlığına teşekkür ederek Şanlıurfa’ya gelen muhtarlara memleketlerine umut, sevgi, hoşgörü ve inanç götürmelerini istedi.

Babasının bir muhtar olduğunu ifade eden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Muhtarların milletin hür iradesiyle seçilen birer temsilci olduklarının altını çizdi.
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ise daha önce yapılan toplantılardan notlar aktararak doğu ile batı arasında bir gönül köprüsü kurulması gerektiğini belirtti.
İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı suna Üstüner, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek ev sahipliklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine Şanlıurfa Valiliğine ve programda emeği geçen herkese teşekkür etti.

MKYK Üyesi Vidan Polat Muhtarların seçilmiş olarak mahallelerine hizmet ederek bu hizmeti yaparken de Türkiye Muhtarları El Ele Projesi ile doğu ve batıyı birleştirme görevini üstlenmeleri ülkemiz bir güç katacaktır” diye konuştu.

Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat vatanına, milletine, bayrağına bağlı muhtarlarımızla Şanlıurfa’da bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz. 81 il 7 bölgeden tarihin başkenti Şanlıurfa’ya gelen tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyor görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Kestop da programda bir selamlama konuşması yaparak Türkiye Muhtarları El Ele Projesi’nin 9.’sunun Şanlıurfa’da yapılmasından dolayı memnuniyet duyduğunu ifade etti.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.