banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Şanlıurfa’da metro veya hafif raylı sistem yapılacak mı?

CHP Trabzon Milletvekili ve Şanlıurfa İl denetmeni Av. Haluk Pekşen, 2 milyona yaklaşan nüfusuyla büyükşehir olan bir ilde halen metro ya da hafif raylı sistem gibi çağın gereği olan toplu taşıma yöntemlerinin uygulanmamasının bölge halkı adına büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Pekşen, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Binali YILDIRIM tarafından sözlü olarak cevaplandırılması istemiyle verdiği soru önergesinde “2015 yılı nüfusu 1.892.320 olan Şanlıurfa ilimiz aldığı göçlerle nüfusu hızla büyümesine, turizm açısından çok önemli bir çekim merkezi olmasına ve şehrin coğrafik yapısının son derece elverişli olmasına rağmen metro, hafif raylı sistem gibi toplu ulaşım sistemi şehirde uygulanmamıştır. GAP’ın merkezi olarak bilinen Şanlıurfa’da son derece ekonomik maliyetlerle yapılacak metro ya da hafif raylı sistem ulaşımı sadece şehrin trafiğini rahatlatmayacak, şehrin kalkınmasını da hızlandıracaktır.” diye vurguladı. Pekşen Meclis gündemine getirdiği sorunla ilgili aşağıdaki soruları yöneltti:

1. Şanlıurfa’da metro ya da hafif raylı sistem gibi çağın gereği olan ulaşım sistemi planlaması şimdiye kadar neden yapılmamıştır?
2. Bu ulaşım araçlarıyla ilgili bir planlama bulunmakta mıdır? Metro ya da hafif raylı sistem ulaşım yöntemi Şanlıurfa’da ne zaman hayata geçirilecektir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.