banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

Şanlıurfa'da HDP'lilerin yürüyüşüne izin verilmedi

Şanlıurfa'da HDP Urfa İl Örgütü öncülüğünde "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle yapılmak istenen Barış Yürüyüşü polis tarafından engellendi,engellemelere rağmen yürüyüşe geçen HDP'li gruba çevvik kuvvet polisleri izin vermedi.Çıkan arbedede bazı göstericiler polis tarafından gözaltına alındı.

HDP Şanlıurfa İl Örgütü, "1 Eylül Dünya Barış Günü" nedeniyle Abidiye Bulvarı'nda bulunan Ali Şelli Parkı’nda "Savaşa karşı barış, Tecrite karşı özgürlük" sloganıyla polis gözetiminde basın açıklaması yaptı.


HDP Milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Faruk Gergerliğlu’nun da katıldığı basın açıklamasının ardından, Atatürk Bulvarı’nda yürüyüş yapmak isteyen gruba polis, "Şanlıurfa Valiliği tarafından alınan yasak kararı" gerekçesiyle izin vermedi.


Polisin dağılın uyarılarını dinlemeyen grup, yürüyüşe devam etmek isteyince polis müdahale etti.

Polis ekipleri daha sonra Atatürk Bulvarı’na doğru yürüyüş yapmak isteyen gruba müdahale etti ve beş kişiyi gözaltına aldı.(RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.