banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Şanlıurfa CHP'de sıcak gelişmeler yaşanıyor

CHP Şanlıurfa teşkilatında sular bir türlü durulmuyor. 2002 seçimlerinde 3 Milletvekili ile Şanlıurfa'yı TBMM'de temsil eden CHP'de daha sonra parti içi anlaşmazlıklar, dönemin Milletvekilleri Mahmut Yıldız, Vedat Melik ve Turan Tüysüz'ün Milletvekili oldukları dönemde  ayrışmalarının sonucunda aradan geçen 10 yıla rağmen CHP Şanlıurfa'da bir türlü rayına oturamadı.

Sık sık İl Başkanı değişikliğinin yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisinin Şanlıurfa  cephesinde tüm teşkilatlarda sorunlar yaşanmaya devam ederken, Urfa İl Başkanlığı ve diğer teşkilatlara yeni yüzlerin gelmesi isteniyor...

Şanlıurfa'da CHP'nin çok güçlü bir seçmen kitlesi olduğunu ifade eden bazı kesimler, yaklaşık 20 yıldır aynı kişilerin elinde bulunan parti yönetiminin değişmesinden yana olduklarını ifade ediyorlar.

Bir süre önce  İl Başkanlığına atanan emekli Vali Halil Nimetoğlu'nun beklenen istifasından sonra CHP Şanlıurfa İl teşkilatı son günlerde hareketli saatler yaşıyor.

Parti tüzüğü gereği istifa eden İl Başkanının yerine mevcut yönetim içerisinde en kısa süre seçim yapılması gerekiyor. Geçtiğimiz hafta seçim gününü belirleyen mevcut yönetim bugün sandık başına gidiyor.

Alınan bilgiler göre bugün Parti il binasında toplanacak olan 24 kişilik yönetim İl Başkanlığına aday oldukları öğrenilen 4 adaya oy verecekler. CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına 2011  Genel seçimlerinde 1.sıra Milletvekili adayı Av. Ferhay karataş, İş adamı Aydın PaydaşEski il Başkanı Yusuf Köse,ve Mehmet Özçelik 'in aday olacağı öğrenildi.

Bugün parti binasında yapılacak  olan toplantıda  4 adayın İl başkanlığına aday olması Parti içi demokrasi olarak yorumlanırken, 4 isminde İl Başkanlığına aday olması CHP tabanında mennuniyetle karşılandı...

Ali Uzun / Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.