banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa Büyükşehir, kullanılan brandaları çantaya dönüştürüyor

Şanlıurfa’da kent genelinde kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla köprülü kavşaklar ve üst geçitlerde kullanılan brandalar, Büyükşehir Belediyesi Kadın Destek ve Kültür Merkezleri'nde tekrar işlenerek dayanıklı alışveriş çantalarına dönüştürülüyor.

Şanlıurfa’da sıfır atık projesine yönelik birçok çalışma başlatarak geri dönüşüme büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, yaptığı yenilikçi uygulamalarla vatandaşların takdirini topluyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezindeki köprülü kavşaklar ve üst geçitlerde bilgilendirme amacıyla asılan brandalar tekrar geri dönüşüm ile kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan eski brandalar Kadın Destek ve Kültür Merkezlerinde kadın kursiyerler tarafından işlenerek vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılmak üzere hazırlanıyor.

Kadın kursiyerler tarafından, geri dönüşüm maçlı yapılan çalışmada; brandalar antibakteriyel madden oluşan astar kumaşlardan koyularak dikilip alışveriş çantalarına dönüştürülüyor.

Özverili bir emekle hazırlanarak dikilen alışveriş çantaları, vatandaşlara ücretsiz bir şekilde dağıtılmak üzere hazırlanılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.