banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Milli İrade Ve Demokrasi Birecik’te Devam Ediyor


Şanlıurfa ve tüm ilçelerinde Milli İrade ve Demokrasi Nöbetleri sürüyor. Önceki gün Halfeti'de organizasyon düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kez Birecik'te Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti buluşması ile on binlerce vatandaşı bir araya getirdi.
Birecik 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Halfeti Kaymakamı ve Birecik Kaymakam Vekili Mutlu Köksal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız, Şanlıurfa Eski Milletvekili Hamide Sürücü, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti Birecik İlçe Teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Buluşmada ilk olarak 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için dualar okundu. Ardından Bireciklileri selamlayarak konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik halkının her zaman devletinin yanında yer aldığını belirterek, meydanları dolduran Bireciklilere teşekkür etti.
BAŞKAN ÇİFTÇİ, "ŞEHİTLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ"
Şanlıurfa ve tüm ilçelerinde vatandaşların nöbetlerine devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Memleketin selameti için, vatanının birlik ve beraberliği için şehitler verdik. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Memleketin refahı için bedel ödeyen şehitlerimiz hiç bir zaman unutmayacağız. Yine yaralılarımız, gazilerimiz var onlara da şifalar diliyoruz" dedi.

Demokrasi nöbeti buluşmalarının her geçen gün daha da yoğun kitlelerin katılımı ile büyüdüğünü belirten Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa 13 ilçesi ile çok güzel bir birlik ve beraberlik gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak 13 ilçemize de gittik. Yarın da Ceylanpınar'da olacağız. Şunu bir kez daha gördük ki: Milletimiz vatanını ve toprağını seviyor ve ülkemizin üzerinde dönen oyunların farkına varmıştır.
Yakın tarihe baktığımızda Gezi Olaylarıyla ülkeyi karıştırmak istiyorlardı. Hepimiz buna şahit olduk. Ondan sonra bu defa yargının içerisinde çöreklenmiş olan bu yapılanma, yargıyı kullanmak sureti ile demokrasinin beşiğinden gelen seçilmişlere hamle yapmak istedi. 6-7 Ekim olaylarında da bu kez sokağı karıştırmak istiyorlardı. Bölgemizde yaşayan Kürt kardeşlerimiz üzerinden Kobani'yi gerekçe göstererek bölgeyi kaosa, şiddete sürüklemeye çalışıyorlardı. Tüm bunlar bize gösteriyor ki Türkiye'nin büyümesinden, gelişmesinden rahatsız olan odaklar harekete geçiyor. 15 Temmuz'da aynı iradenin devreye girmesi ile içimizdeki hainleri devreye koyarak tekrar baş gösteriyor. Türkiye bir hukuk devleti, o gün bu milletin birlik ve beraberliğine müdahale edenler cezalandırılacaktır" diye konuştu.
MİLLETVEKİLİ YILDIZ, "TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKENLERİ GÖRDÜK"
Birecik'teki buluşmaya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İ. Halil Yıldız ise, "Timsah gözyaşları dökenleri gördük. 15 Temmuz akşamı bir darbe girişimi ve aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'ni ortadan kaldırma girişimidir. Hiçbir zaman hiç bir ülkenin meclisi bombalanmamıştı, hiç bir zaman ordu kendi milletine silah doğrultmamıştı. Ama bu hain çete de bunu da gördük" şeklinde konuştu.
Vekil Yıldız'ın ardından Şanlıurfa eski milletvekillerinden Hamide Sürücü de bir konuşma yaparak, Birecik'in yoğun katılımı ile demokrasisine sahip çıktığını söyledi.
Buluşmanın ilerleyen saatlerinde Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı da sahneye gelerek "O gece tanklar kendi milletine saygı duymadan hareket etti. Ama milletimiz en güzel örneği birlik ve beraberliği ile verdi. Hainlere karşı birlik ve beraberliği ile bu girişimi bertaraf etti" dedi.
Program diğer konuşmacıların halka hitabı ile sürerken, Birecikliler Grup Dergah'ın ilahi dinletilerine hep birlikte eşlik etti.
RABİA MEYDANINDAKİ NÖBET YİNE SABAHA KADAR DEVAM ETTİ
Öte yandan kent merkezindeki Rabia Meydanı'nda düzenlenen Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti, Eyyübiye Belediye Başkanlığının organizasyonunda devam etti.
Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun sohbeti ile katılım gösterdiği programda katılımcılara gecenin ilerleyen saatlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.
Şanlıurfalı vatandaşlar, Rabia Meydanındaki nöbetlerini sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.