banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato Gökhan Sazdağı

BAŞKAN ÇİFTÇİ URFALILARI PAZAR GÜNKÜ MİTİNGE DAVET ETTİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, düzenlediği basın açıklamasında, Büyüksehir bünyesinde oluşturulan komisyonun belgelere dayalı olarak gerçekleştirdiği inceleme sonucunda; 1'i daire başkanı, 4'ü şube müdürü ve 4'ü de çalışan personel olmak üzere toplam da 9 kişiden, 3'ünün görevine son verildiğini 6'sının da açığa alındığını söyledi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gündeme ilişkin konuları değerlendirmek üzere basın açıklaması düzenledi.
Açıklamasına 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyerek başlayan Başkan Nihat Çiftçi, kurum bünyesinde oluşturulan uzman komisyonun belge ve bilgilere dayalı olarak Fetullahçı Terör Örgütü, Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik tahkikatlarının ilk kısmını dün itibari ile tamamladığını belirtti.
Başkan Çiftçi, rapor doğrultusunda 1'i daire başkanı, 4'ü şube müdürü ve 4'ü de çalışan personel olmak üzere toplamda 9 kişinin Büyükşehir Belediyesi ile ilişiğinin kesildiğini söyledi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "ADALET ÖLÇÜSÜNDE ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ"
Başkan Çiftçi, delillere dayanan ve tamamen hukukun uygulandığı bir çerçevede tahkikat sürdürdüklerini belirterek, "Gayet soğukkanlı bir şekilde, çok hassas bir görev yürütüyoruz. Çünkü; bu tahkikatı yaparken adalet duygusundan hiç bir şekilde sapmamamız gerekiyor. Ne bir öç alma duygusu ne de ihmalkarlık göstermemiz söz konusu değildir. Tamamıyla hukukun emrettiği şekilde, adalet ölçüsünde işlemlerimize başladık. Bu tahkikatı sürdürmek üzere uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturduk. Komisyonun Büyükşehir Belediye Başkanlığına sunmuş olduğu rapor, dün itibari ile neticelendi. Tahkikat bitmiş değil. Biz hiçbir zaman devletine karşı olan yapıları neye mal olursa olsun, anında gerekli işlemleri yapacağımızı bildiriyoruz.
Kurumumuzda şu ana dek 9 kişiyi uzaklaştırdık. Bunlardan 3'ünün görevine son verildi. 6'sı da görevden uzaklaştırıldı. 1 daire başkanı, 4 şube müdürü, 4 de işçi ve memur işleme tabi tutuldu. Tahkikatımız devam ediyor. Şanlıurfa halkı rahat olsun. Büyükşehir Belediye Başkanınız hukukçu biridir. Teftişten geliyoruz ve müfettişlik yaptık. Bilgi ve belgeye dayalı olarak gerçekten titizlikle ve çalışan personelimizin de tümünü de incelemeden geçirerek adaletin uygulanmasını sağlayacağız. Bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz" dedi.
"BÜYÜKŞEHİR, HALKININ YANINDA"
Açıklamasında özellikle darbe girişiminin ilk anlarından itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin halkının yanında durduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanlığımız, 15 Temmuz'dan bu yana gerek insanlarımızın demokrasiye inançları ile gerek Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ile milletinin yanında yer aldı. Biz de bu süreç içerisinde gerek toplu ulaşım anlamında önemli kararlar alarak bu anlamda insanlarımızı rahatlattık. Yine meydanlardaki programlarda halkımızın rahat edebilmesi için gerekli olan tüm lojistik yardımları yerine getirdik" diye konuştu.
PAZAR GÜNKÜ MİTİNGE DAVET
Başkan Çiftçi açıklamasının sonlarında ise tüm Şanlıurfa halkına seslenerek 7 Ağustos tarihinde saat 17.00'de Rabia Meydanı'nda düzenlenecek olan 'Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti' buluşmasına davette bulundu.
Başkan Nihat Çiftçi, "Pazar günü saat 17.00 de miting düzenliyoruz. Cumhurbaşkanımız da telekonferans sistemi ile mitinglere katılacak. Tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizi davet ediyoruz. Çünkü demokrasiye sahip çıkan halkımızdır. Biz her zaman olduğu gibi yine halkımızın emrindeyiz. Şanlıurfa halkımızın tamamını 13 ilçesiyle birlikte programa davet ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.