banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Haliliye Sanlıurfa

Nihat Çiftçi'den Flaş FETÖ Açıklaması!


Açıklamasına ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet yatırımlarına yönelik çalışmaları ile başlayan Başkan Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak şehir merkezi ve 13 ilçemizde yolumuza devam ediyoruz. Projelerimizi ve yatırımlarımızı belirlenen program ölçüsünde bir bir hayata geçiriyoruz" dedi.

"HİZMETE YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"
Büyükşehir Belediyesi olarak görev ve sorumluluklarının bilincinde olduklarının altını çizen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa'yı geliştirmek ve ileriye taşıma noktasında Şanlıurfa'da yaşayan vatandaşlarımızdan sabır bekliyorum. Belediyeler 24 saat esaslı bir şekilde hizmet götürmek noktasında çalışmaktadırlar. Buna istinaden Büyükşehir Belediyesi olarak tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte üstün bir gayret sergileyerek hizmet götürmeye devam ediyoruz. 13 ilçemizde yürüttüğümüz altyapı, içme suyu, kanalizasyon ve itfaiye gibi kritik çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz büyük bir özveri ile yürütüyor. Saniye ile kritik sayılacak ve anında müdahale edilmesi gereken konularda her hangi bir aksaklığa mahal verilmeyecektir. Şanlıurfa'mızda hizmetlerin devam etmesi, planlanması ve işlenilmesi lazım. Büyükşehir belediyesi olarak 13 ilçede sürdürdüğümüz altyapı, içme suyu, kanalizasyon, asfalt ve yeşillendirme çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bunun yanında her ilçede hayata geçirdiğimiz, park, spor ve sosyal alan tesislerimiz duraksamadan devam ederek bir bir hayata geçiyor" diye konuştu.

"RAYLI SİSTEM İÇİN İLK ETAP BAŞLIYOR"
Şanlıurfa'nın geleceği için vizyon projelerin şehre kazandırıldığını sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, raylı sistem çalışmalarının başladığını belirterek "Ulaşımda Şanlıurfa'mızı gelece taşıma anlamında, Raylı sistem için inceleme, etüt çalışmalarını tamamladık. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Büyükşehir Belediyesine yetki verilmiş durumda ve Raylı sistem projesini hazırlıyoruz. Allah'ın izni ile bu dönemde 4 etaptan oluşan projesinin 1. etabını hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.

"FETO/PDY İNCELEMELERİ KOMİSYONLARIMIZCA YÜRÜTÜLMEKTEDİR"
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde her kurumda soruşturmalar yürütüldüğünü ifade eden Başkan Nihat Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyükşehir Belediyesi tarafından kurduğumuz komisyon ile kurumumuz bünyesinde çalışan personelle ilgili FETO/PDY terör örgütü ile ilgili gerekli incelemeler yapılmakta. Bu incelemelerimiz uzmanlar tarafından kurulan komisyonlarımızda yürütülmektedir. Buradan kamuoyuna şunu söylemek istiyorum: incelemeyi yürüttüğümüz kişiler kamu görevlisi. Dolayısıyla soruşturma ve inceleme başlattığımız personeli bizim görevden uzaklaştırmamız gerekiyor. Bu yasal bir sorumluluktur. Görevden uzaklaştırdığımızda soruşturmanın selameti açısından bu karar veriliyor. Bu bir tedbir kararıdır ve hiç bir çalışanı zan altında bırakma amacı değildir. 19 personelimizle ilgili inceleme başlatılmıştır. Türkiye bir hukuk devleti. Büyükşehir Belediye Başkanlığı da hukuk çerçevesinde incelemelerini sürdürüyor. Dışarıya yansıdığı gün sanki buraya özel harekat tarafından birkaç haber sitesinde bir haber paylaşımında bulunulmuş. Büyükşehir Belediye başkanlığımıza bir tutuklama, özel harekatın bize yönelik bir işlemi yoktur. Büyükşehir belediye başkanı olarak 19 çalışan ile ilgili başlatılan soruşturma ve inceleme vardır. Deliller toplanılacaktır. Dosyada toplanılan deliller neyi gösterirse bu gereken yapılacaktır. Hepimiz devletimize ve milletimize hizmet ediyoruz. Hukuk neyse o olacaktır. Hiç kimse farklı bir işleme tabi tutulmayacaktır. Açıklamalarımız ışında diğer bilgiler gerçek dışıdır. Olağan üstü hal sürecinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellere yönelik gerekli incelemeler yapılmakta. Dün itibariyle bu konu basına yanlış bir şekilde sirayet edilmiş durumda. Dolayısıyla bu konu hakkında kamuoyunu bilgilendirmek tarafımızca hâsıl olunmuştur" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.