banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Şanlıurfa Başkan Beyazgül İle Değişim Yaşıyor

Şanlıurfa’da, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri ve üstün gayretleriyle Kale Arkasındaki 300 evin ve Kızılay Meydanındaki evlerin kamulaştırılması, Açıksu, Osmanlı ve Asya mahallelerindeki kangrenleşmiş yol sorunları çözüme kavuşturulurken, Viranşehir-Harran-Akçakale-Suruç-Birecik içme suyu gibi birçok proje hayata geçirildi.

Göreve geldiği günden bu güne, Şanlıurfa’nın sorunlarını biliyoruz, vatandaşlarımızın isteği, talebi neyse bir bir yapacağız diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül projeleri birer birer hayata geçirdi.

KALE ETEĞİ DEĞİŞİMİN İLK ADRESİ OLDU

Zor denilen projeleri kısa sürede tamamlayarak vatandaşların hizmetine sunan Başkan Beyazgül değişimin startını Kale Eteğinde 300 konutun kamulaştırılmasıyla verdi. Tarihi Urfa Kalesinin arkasında yapılaşan bağımsız yapılar o bölgeden arındırılarak tarih gün yüzüne çıkarılmış oldu.

KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Başkan Beyazgül’ün “Hz. İbrahim Peygamberin makamından Hz. Eyyüp Peygamberin makamına açılacak bir gönül yolu” olarak nitelendirdiği Kültür ve Turizm Yolu Eyyübiye halkını heyecanlandırırken Proje Başkan Beyazgül’ün girişimleri neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acil kamulaştırma yetkisi verilmesiyle başlamış oldu. O bölgede 476 yapı kamulaştırıldı. Bölgede çalışmalar devam ediyor.

AÇIKSU CADDESİ MODERN BİR CADDE OLDU

Büyüyen ve gelişen Şanlıurfa’nın altyapı ve trafik sorununa birer birer neşter vuran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Açıksu Caddesindeki trafik karmaşasına son noktayı koydu. Bölge esnaflarıyla ve vatandaşlarla sık sık görüşerek bölgede dönüşümü başlatan Başkan Beyazgül yolun genişletme talimatını verdi. Ekipler bir yandan yolları genişletirken diğer yandan altyapı çalışmalarını da tamamladı. Geniş, güvenli ve ferah bir yola kavuşan Açıksu Mahallesi sakinleri sil baştan yapılan yollarını çok beğendi.

AKÇAKALE YOLU 50 METREYE ÇIKARILDI

Şanlıurfa’da yaşanan trafik yoğunluğunun, yeni yol açma, yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarıyla önüne geçmeyi hedefleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Başkan Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda Eyyübiyenin ve Akçakalenin adeta can damarı olan Akçakale Yolunu 50 metreye çıkararak sürücülerin geçişini rahatlattı. Bölgede çevre düzenleme, kavşak düzenleme çalışmalarını da tamamlayan Büyükşehir Belediyesi Akçakale Yolunda trafik karmaşasına son verdi.

 “ABİDE KAVŞAĞI ULAŞIMA NEFES OLACAK”

Ana güzergâhlarda yaptığı çalışmalarla trafik yükünü azaltan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Abide Kavşağı’ndaki çalışmalarını sürdürüyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kent ulaşımına değer katacak projeler üretmeye devam ediyor. Şehrin kalbi konumunda bulunan Abide Kavşağı Projesi için çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi ekipleri Köprü ayaklarını taşıyacak yapıların inşasını sürdürüyor. 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlanması planlanan çalışmaların devam ettiği Abide Kavşağı projesi inşaat çalışması için başlatılan geri sayım devam ediyor.

“BELEDİYE BAHÇESİ İLE ŞEHRİN KALBİNE AKCİĞER NAKLİ”

Kente nefes aldıran projelerle yeşil alan sayısını her geçen gün arttıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, eski hizmet binasının yıkımını gerçekleştirerek boş alanı yeşil alan olarak Şanlıurfalıların hizmetine sundu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün alanı “Çocukların sevincine, kuşların cıvıltısına hediye ettik’’ dediği belediye bahçesi yemyeşil görüntüsüyle vatandaşların beğenisi kazandı. Eski Belediye hizmet binasının yeşil alana dönüştürülmesiyle Millet Hanı görünür hale gelirken şehrin göbeğindeki betonarme yapı da ortadan kaldırılmış oldu. Vatandaşların gönül rahatlığıyla dinlenebileceği, Belediye Bahçesi kenti ziyarete gelen yerli ve yabancı misafirlerin de uğrak mekânı haline geldi.

ŞEHİR MERKEZİ NEFES ALIYOR

Kale eteği, ŞUTSO binası, Belediye Eski Hizmet Binası, Kızılay Binası, Kültür ve Turizm Yolu, Asya ve Osmanlı Mahallesi, Kızılkoyun Nekropol alanında yaptığı çalışmalarla yapılamaz denilenleri bir bir yapan Başkan Beyazgül Şanlıurfa’yı daha ileriye taşıyacak şehre nefes aldıracak hizmetlerini sürdürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Kızılay meydanıyla ilgili geçtiğimiz günlerde önemli bir müjde vermişti. 2. Etap kapsamında 50 yapının daha kamulaştırılması Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle gerçekleşti. Burada Büyükşehir Belediyesi eski hizmet binası yerinde olduğu gibi vatandaşlar aileleriyle birlikte zaman geçirecek.

BİLİMİN GÜNEŞİ ŞANLIURFA’DA DOĞUYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyon projesi “Şanlıurfa Bilim Merkezi” Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandıracak. Çalışmaların devam ettiği Bilim Merkezi tamamlandığında Türkiye’nin sayılı bilim merkezlerinden biri olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığı ile yapımına başlanılan Şanlıurfa Bilim Merkezinde çalışmalar devam ediyor. “Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek Şanlıurfa'yı her alanda geleceğe taşıyacak projeleri hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün üzerinde önemle durduğu projelerden biri olan bilim merkezi 9 bin metrekare kapalı alanı, 40 bin metrekare peyzaj alanı toplamda 51 bin metrekare proje alanıyla bir cazibe merkezi olacak. Zeytin Dalı Kampüsü yakınında inşa edilen Şanlıurfa Bilim Merkezi öğrencileri bilim, teknoloji ve inovasyon ile buluşturarak Şanlıurfa’dan bilim insanları, mucitler yetişmesinin de önünü açacak. Öğrenciler okullarında aldıkları teorik eğitimi bilim merkezinde pratik olarak uygulama fırsatı bulacak.

BULUNTU HOCA BULVARININ İKİNCİ ŞERİDİ AÇILDI

Şanlıurfa’da trafik akışını rahatlatmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından zemin sağlamlaştırma çalışmasının tamamlandığı Buluntu Hoca Bulvarında asfalt serimi tamamlandı. Bulvarın tamamlanmasıyla birlikte Diyarbakır ve Mardin Karayolunu kullanan araçlar şehir merkezine gelmeden Buluntu Hoca Bulvarından transit geçiş yapmaya başladı.

TEMİZ İÇME SUYU İÇİN DEV YATIRIM

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı ŞUSKİ Genel Müdürlüğü Viranşehir, Harran, Akçakale, Suruç ve Birecik içme suyu çalışmaları devam ediyor. Tamamlandığında ilçelerin yüz yıllık içme suyu sorunu çözüme kavuşmuş olacak.

ŞANLIURFA’YA 21 YENİ KADIN DESTEK MERKEZİ

Kadınlara yönelik eğitimlerin verildiği kadın destek merkezilerinin sayısını her geçen gün artıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 21 yeni kadın destek merkezi daha açarak Şanlıurfalı kadınların daha güçlü olmasını, aile ekonomilerine katkı sağlamalarını ve sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer almalarını sağladı.

GENÇLER İÇİN 47 ADET SPOR SALONU 16 YENİ GENÇLİK MERKEZİ

“Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır” diyerek Şanlıurfaı gençlerin her zaman yanında olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatıyla gençler için yeni yaşam alanları gençlik merkezleri, spor salonları, yapılmaya devam ediliyor. Gençler bu merkezlerde farklı branşlardaki eğitimlere katılarak ulusal ve uluslararası müsabakalarda Şanlıurfa’nın gururu oluyor.

HOBİ BAHÇESİ TAMAMLANDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 20 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Hobi Bahçesinin açılışı gerçekleştirildi. Kura çekimi ile hak sahiplerine bahçelerin teslimleri gerçekleştirildi. Şanlıurfa’ya nefes alacağı bir alan daha kazandırıldı. İçerisinde piknik alanı, bisiklet ve koşu yolları, mescit, fitness alanı, çocuk oyun grubu ve dinlenme alanları yer alıyor. Hobi Bahçesi içerisinde yer alan sokaklara Şanlıurfa’da bulunan tarihi alanların isimleri verildi. Göbeklitepe, Karahantepe, Balıklıgöl, Kızılkoyun gibi isimlerin verildiği alanlarda bisiklet yolları da yapılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

BAŞKAN BEYAZGÜL’DEN BOZOVA’YI TURİZM AÇISINDAN İHYA EDECEK PROJE

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin sahil ilçesi olan Bozova’da yerli ve yabancı turistlerin konaklayabilecekleri Bungalov evlerin yapımı için altyapı çalışması başlatıldı. Bölgede gençlerin kamp yapabilecekleri bir alan oluşturulacak. 12 bin yıllık Göbeklitpe’nin yer aldığı Şanlıurfa’da yeni turizm rotası oluşturmak amacıyla çalışma başlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin sahil ilçesi olan Bozova Çatak’ta 11 adet Bungalov ev yapacak.

ŞANLIURFA’NIN KALBİ BAŞKAN BEYAZGÜL’ÜN PROJELERİ İLE NEFES ALIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak kent turizmine kazandırılan Kızılkoyun Bahçesi görkemli bir tören ile hizmete açıldı. Geçmişte yeşil alan olan yerler aslına geri döndürülerek, Şanlıurfa fabrika ayarlarına döndürülmeye başlandı.

BAŞKAN BEYAZGÜL’ÜN GİRİŞİMLERİYLE ŞANLIURFA’YA MİLYONLARCA LİRA YATIRIM

“Gençliğe yatırım geleceğe yatırımdır.” Şiarıyla her zaman gençlerin yanında yer alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’ya Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yaptırılacak milyonlarca liralık tesis yatırımları kazandırıldı. Bu tesislerden yılda 500 bin gencin, toplam 21 Branşta (Futbol, Basketbol, Voleybol, Karate, Güreş, Judo, Taekwondo, Judo, Wushu, Kick Boks, Yüzme, Dart, Okçuluk, Bilek Güreşi, Masa Tenisi, Kort Tenisi, Satranç, Atletizm, Dalgıçlık, Su Sporları dallarında faydalandığı öğrenildi.

BAŞKAN BEYAZGÜL’ÜN GİRİŞİMLERİ MEVYELERİNİ VERDİ

Şanlıurfa gençliği için her fırsatta Ankara’ya giderek temaslarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bu ziyaretlerin meyvelerini şehrine milyon liralık yatırımlar kazandırarak aldı. Başkan Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa, 6 adet antrenman spor salonu ve 1 adet çok amaçlı spor salonuna daha kavuşmuş olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.