banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Şanlıurfa AK Parti’nin kalesidir

Şanlıurfa El Ruha Otelinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,  “Şanlıurfa AK Parti’nin kalesidir, kalesi olmaya devam edecektir” dedi.

Çok demokratik ve sekin bir seçim sürecini geçirdiklerini dile getiren Güvenç; “ Diyarbakır’daki olayları saymasak çok sakin bir seçim geçirdik. Milletimize Hayırlı olsun. Milletimizin verdiği bu karar başımızın üstündedir. Verilen kararları iyi okuyacağız. Umarım tüm siyasi partiler bu sonucu iyi okurlar” dedi.


KİMSE UMUTSUZ OLMASIN!
Ortaya çok seçim sonuçlardan istikrarlı bir hükümetin çıkmasının mümkün görünmediğini söyleyen Celalettin Güvenç;  “Türkiye tabi ve doğal kaynakları çok fazla değil. Türkiye Emekle üreterek zenginleşmeye çalışan bir ülke. Onun için istikrar lazım. Birlik beraberlik lazım. Lüzumsuz kavgalar yerine emeğe dayalı, çalışmaya dayalı bilgiye dayalı bir sistem kurulmalı diyoruz. Ama seçim sonuçlarından çıkan tabloda bu mümkün görünmüyor.  Buna rağmen herkes üzerine düşeni yapmalı. Çünkü ülkemizin ve milletimizin buna ihtiyacı var. Şunu da ifade edeyim ki; hiç kimse umutsuz olmasın. Bu sorunları aşacak güçteyiz. Biz büyük bir ülkeyiz” diye konuştu.


URFA’DAKİ OY KAYBI TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Urfa’daki oy kaybı Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkat çeken Başkan Güvenç; “Urfa’da önemli oranda oy kaybımız var. Türkiye’de toplanda yüzde 7-8 oranında olan kaybımız Şanlıurfa’da daha fazla olmuştur.  Biz bunun nedenlerini soğukkanlılıkla araştırırız halkımızın bize verdiği mesajı araştırırız. Halkımızın iradesi başımızın tacıdır. Herkes bilmelidir ki Şanlıurfa huzurun ve barışın başkentidir. AK Parti’nin kalesidir. Urfa Ak Parti’nin kalesi olaya da devam edecektir. Çok açık ifade ediyorum; karamsar değiliz. Kimse de karamsar olmasın. İnşallah daha huzur dolu ve yatırımların arttığı bir kent olmayı Şanlıurfa koruyacaktır.” Dedi.


HALKIMIZIN SAĞLIKLI SONUÇLARA İHTİYACI VARDIR
Sonuçları değerlendirirken saklıklı değerlendirmeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Güvenç; İlk defa konuşuyorum seçimle ilgili. Bunu ifade etmeyi yerinde görüyorum. Burada bazı spekülasyonlar yapılıyor. Şu mu sorumlu bu mu sorumlu gibi. Seçim sonuçlarından sadece bir bir kurumu ve kişiyi sorumlu gibi göstermek iyi niyetli yaklaşım değildir. Tüm Türkiye’de oy kaybı olmuştur. Bunun çeşitli nedenleri vardır. Bunların tamamı partimizin genel merkezinde yetkili organları tarafından araştırılıyor. Sağlıklı sonuçlara halkımızın ihtiyacı vardır” dedi.
Güvenç, konuşmasında kendilerine oy veren ve vermeyen tüm halka  teşekkür etti. Vatandaşlık görevlerini yerine getirip oy kullanmak için sandığa giden Şanlıurfalılara ayrıca teşekkür etti.
Haber: Mehmet Guli Aslan/ www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.