banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

SP lideri Mustafa Kamalak'tan flaş açıklamalar

Partisinin Başkanlık Divanı toplantısını Diyarbakır’da yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bölünmüş olan İslam coğrafyasının daha da küçük lokmalar haline getirilmek istendiğine dikkat çekerek, bütün bunların 'Büyük İsrail Projesi' için yapıldığını belirtti.


Partisinin Başkanlık Divanı toplantısını yapmak üzere Diyarbakır'a gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, yaptığı açıklamada Ortadoğu üzerinde oynanan oyunlara dikkat çekti.

Bölünmüş olan İslam coğrafyasının daha da küçük lokmalar haline getirilmek istendiğine dikkat çeken Kamalak, bütün bunların 'Büyük İsrail Projesi' için yapıldığını belirtti.

Tarihi ortak olanların geleceğinin de ortak olduğunu dile getiren Kamalak, “Ya birlikte var olacağız ya da birlikte yok olacağız. Bugün de zorlu bir süreçten ve ağır bir imtihandan geçiyoruz. Bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü kırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen dış güçler var. Kanlı oyunlarıyla bu aziz milleti yıldırmaya, bezdirmeye, bölmeye ve yok etmeye niyetlenen karanlık güçler var. Dünyayı kendisine köle yapmak isteyen bir ırkçı emperyalizm var. Daha açık söyleyeyim bütün bu yaşadıklarımız arkasında ırkçı Siyonizm büyük İsrail projesi var. Bundan 100 yıl önce Osmanlı devleti parçalanmış, hilafet yok edilmiş, Müslümanlar darmadağın edilmişti. Aynı oyun bugün yeniden sahneye konuluyor. Zaten bölünmüş bir İslam coğrafyası daha da küçük lokmalar haline getirilmek isteniyor. İslam ümmeti Kürt, Türk, Şii, Sünni, Arap, Acem gibi her türlü etnik ve mezhebi farklılıklar tahrik edilerek birbirine düşürülmek isteniyor. Bütün bunlar büyük İsrail için yapılıyor. Büyük İsrail planının nihai hedefi ise Anadolu’dur Anadolu’nun parçalanmasıdır.” dedi.

“Zamanımızı, kardeşliğimizi, gençlerimizi, huzur ve güvenliğimizi kaybettik”

Ülke olarak büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu söyleyen Kamalak, “Bu sinsi plan sebebiyle bazı işbirlikçi gafiller yüzünden son yıllarda çok şey kaybettik. Zamanımızı, kardeşliğimizi, gençlerimizi, huzur ve güvenliğimizi kaybettik. Allah korusun biraz daha geç kalırsak ülkemizi kaybetmek tehlikesi ile karşı karşıya kalabiliriz. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki artık kaybetmeye tahammülümüz yok. Irak, Libya, Suriye düştü ve düşenler hep İslam ülkeleridir. Şimdi sıra Türkiye’dedir. Allah korusun Türkiye son kaledir. Burası son direniş hattıdır. Emin olun Türkiye düşerse yeryüzündeki bütün mazlumlar düşer. İşte bugün karşı karşıya bulunduğumuz terör belası da bu son kaleyi içerden çökermek için yapılmış olan bir plandır. Küresel emperyalistler Çanakkale’de tankla topla yapamadıklarını şimdi içeride kardeş kavgası çıkararak yapmaya çalışıyorlar. Savaş meydanlarında yapamadıklarını şimdi kalleşçe yapmaya çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Kamalak şöyle devam etti: “Karşı karşıya bulunduğumuz tehlikenin daha iyi anlaşılması için birkaç rakam vermek istiyorum. Resmi kayıtlara göre son 30 yılda terör belasına kurban verdiğimiz insan sayısı 50 binin üzerindedir. Bu rakam 1. Dünya savaşı hariç Türkiye’nin 100 yılda girdiği bütün savaşlarda kaybettiği insan sayısından kat kat daha fazladır. Yine son 30 yılda terör belası yüzünden savunma harcamalarına ayrılan kaynak 500 milyar dolar civarındadır. Bu parayla bırakın yolu köprüyü yeni baştan bir Türkiye kurulurdu. Ama maalesef halkın refahı için kullanılabilecek bu imkân tam tersine hem Kürt hem de Türk halkının cebinden gitmiş ve milletimizin daha da fakirleşmesine neden olmuştur. Yani kaybeden biziz. Türkler, Kürtler, millet ve ülke olarak kaybediyoruz. Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, acemiyle, alevisi ve sünnisiyle topyekûn biz kaybediyoruz. Peki, kazanan kim? Genelde küresel emperyalizm, özelde ise ırkçı Siyonizm’dir. Bunu anlamak için sadece İsrail’in haritasına bakmak yeterlidir. 1948 yılından bu yana İslam ülkeleri birer birer parçalanıp küçülürken haritadaki yeri büyüyen sınırları genişleyen tek ülke işgalci İsrail’dir. Hep söyledim şimdi de söylüyorum; biz her gün Kürtçe, Türkçe ağıtlar yakarken birileri Londra’ki Washington’daki, Tel Aviv’deki şatolarında viskilerini yudumlayarak zafer şarkılarını söylüyorlar.”

Divan toplantısının ardından Sur ilçesine geçen Kamalak ve beraberindeki heyet tarihi Ulu Camii'nde ikindi namazı kıldı.

Kılınan ikindi namazının ardından Kamalak, Sur esnafını ziyaret ederek, sorunlarını dinledi. Yaşadıkları mağduriyetleri Kamalak’a anlatan Sur esnafı, mağduriyetlerinin çeşitli ortamlarda dile getirilmesini istedi. Kamalak ise yaşanan olayların meydana getirdiği mağduriyetlerin giderilmesi için hazırlanan projeleri yakından takip ettiklerini ifade etti.

Yapılan ziyaretlerin ardından Kamalak ve beraberindeki heyet, Diyarbakır’da faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek bölgede yaşanan olayları değerlendirdi. (M. Hüseyin Temel- İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.