banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Ören Yerlerin Tanıtımı Arapça ve Kürtçe Yapılsın



Ayhan;  Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ömer ÇELİK tarafından  Anayasa’nın 98. ve İçtüzüğün 99. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle verilen soru önergesinde şu taleplere yer verdi:

“Demografik yapıyı da göz önünde bulunduracak olursak ilimiz Şanlıurfa, tarihin en eski yerleşim yerlerindendir. Bu durumu güçlendiren ve kanıtlayan birçok tarihi yerlere ve eserlere ilimizde rastlamak mümkündür. Göbekli Tepe, Şuayb Şehri, Soğmator Harabeleri, Rum Kale, Harran Evleri, Balıklı Göl, Amazon Kadın Mozaikleri ören yerlere verilebilecek örneklerin sadece birkaçıdır. Böylesine tarihi ve turistik yerleri bağrında barındıran ilimizde haliyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisi de her geçen gün artarak devam etmektedir.    

Bu bağlamda


1-İlimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı yıllık ortalama kaçtır?
2-Gelen turistler daha çok hangi ülkenin vatandaşlarından oluşmaktadır?
3- Tarihi ve turistik yerlerin tanıtımı amaçlı bakanlığınızın rehberlik ve tercümanlık kadrosu var mıdır? Varsa kaç kişi bu görevi yürütmektedir?
4-  Ören yerlerin tanıtımı ve rehberlik hizmeti kaç dilde yapılmaktadır? Bu diller hangileridir?
5- Kürtçe tanıtım ve rehberlik hizmeti bakanlığınızca yapılmakta mıdır? Şayet yapılmadıysa nedenleri nelerdir?
6- Şayet Kürtçe tanıtım ve rehberlik hizmeti verilmiyorsa bakanlığınızın gündeminde Kürtçe tanıtım ve rehberlik hizmeti çalışması var mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.