banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

HÜDA PAR Uyardı: Tehlike henüz geçmiş değildir

Askeriyenin içerisinde bir grubun darbe girişimine ilişkin partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, tehlikenin henüz geçmediğini dikkat çekti.

Darbe girişimini lanetlediklerini yineleyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, darbe girişiminin hiçbir şekilde kabul etmediklerini söyledi.

Halkın darbe karşısındaki tutumunu destansı direniş olarak niteleyen Yapıcıoğlu, “Bir grup cuntacının yönetime el koyma girişimi, halkımızın, yakın tarihte en güzel örneğini sergileyen kardeş Mısır halkının destansı direnişinden de ilham alarak ortaya koyduğu kahramanca mücadelesi sayesinde büyük ölçüde durdurulmuştur. Darbeciler amaçlarına ulaşamamıştır. Darbeci çeteye direnen halkı bir kez daha tebrik ediyorum. Kendi hürriyetine ve özgürlüklerine sahip çıkmak ve darbecilere pabuç bırakmama adına ortaya koymuş olduğu destansı direnişte hayatını kaybedenlere başta parti üyemiz Mehmet Karaaslan olmak üzere hepsine rahmet diliyorum. Bu olaylarda yaralanan bütün kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Hayatını kaybetmişlerin ailelerine de sabrı cemil diliyorum.” Dedi.

“Bu darbe açıkça halka karşı yapılmış bir darbedir”

Her kesimin darbe teşebbüsüne karşı durması gerektiğine vurgu yapan Yapıcıoğlu, “Bu darbe teşebbüsünün ‘Darbe dönemleri geride kalmıştır’ söylemlerinin yoğun biçimde dillendirildiği bir dönemde vuku bulması manidardır. Bu darbe açıkça halka karşı yapılmış bir darbedir. Bizler HÜDA PAR olarak darbenin ve darbecilerin karşısında, halkın ve onun değerlerinin, hürriyetinin yanındayız. Tarihte acı tecrübelerle de sabit olduğu üzere darbelerden en büyük zararı halkımız görmüştür ve halen görmektedir. Bize göre Hürriyet ve adaletten yana, huzurdan yana olan herkesin ve her kesimin bu darbe teşebbüsüne karşı durması gerekir.” İfadelerini kullandı.

“Halkımız gösterdiği kararlı, inançlı ve kahramanca direnişini devam ettirmelidir”

“Siyasi tarihi darbeler ve darbe teşebbüsleri ile dolu olan ülkemizde elbette bu darbe teşebbüslerinden çıkarılması gereken dersler vardır.” diyen Yapıcıoğlu devamla şu ifadeleri kullandı:

“Siyaset Kurumu, halkın inanç ve değerlerine aykırı hiçbir vesayet odağına prim vermemelidir. Halkımız da dün geceden bu yana gösterdiği kararlı, inançlı ve kahramanca direnişini devam ettirmelidir. Bu tehlike tamamen bertaraf edilinceye kadar meydanlara çıkarak bu mütecaviz girişimlere, tepkisini en üst perdeden göstermeye devam etmelidir. Yazılı görsel ve sosyal medyanın bu süreçte büyük oranda iyi bir sınav verdiğini düşünüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu duruşunu etkin ve kararlı bir şekilde sürdürmesinin önemli olduğunu vurguluyoruz. Fakat bu hususunda altını çizmek gerekir ki bu konudaki tehlike henüz geçmiş değildir. Tüm kademe teşkilatlarımızın ilk andan itibaren meydanlara inerek göstermiş oldukları tepki tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar devam ettirilecektir. Tüm teşkilatlarımız bulundukları yerlerde halkımızla yan yana omuz omuza meydanlarda olmaya devam edeceklerdir.”

“Darbeciler halkın canının acıtacak teşebbüslere devam edebilirler”

Bir gazetecinin darbe girişimindeki tehlikenin devam mı ettiğine ilişkin yönelttiği soruya Yapıcıoğlu şöyle cevap verdi:

“Tehlike geçmemiş’ dememizdeki kasıt bu darbe teşebbüsünün sonuca ulaşacağı ve darbenin gerçekleşeceği şekilde bir tehlikeden bahsetmiyoruz. Fakat acı bazı olaylar yaşandı. Yüzden fazla vatandaşımız bu olaylarda hayatını kaybetti. ‘Halen bazı yerlerde olaylar devam ediyor’ bu anlamdaki tehlikeden bahsetmiyoruz. Yoksa başladığı andan itibaren bizim bu konuda herhangi bir tereddüdümüz olmamıştır ve bizim için bu darbe teşebbüsü sonuçsuz kalacağına mahkûmdu. Darbeciler halkın canının acıtacak teşebbüslere devam edebilirler. Son çırpınışlarda bazı zararlar ortaya çıkabilir; bu anlamda tehlikeden bahsediyoruz.”

“Hükümetin cuntaya karşı atması gereken çok ciddi adımlar vardır”

“Bu darbe teşebbüsünden herkesin çıkarması gereken dersler vardır.” diyen Yapıcıoğlu, “En başta siyaset bundan dersler çıkarmalıdır. Siyasetçilerin sıkça dillendirdiği Türkiye’de artık darbeler döneminin kapandığı, belki bundan sonra darbe yapmak eskisi gibi kolay olmayacaktır ama darbe heveslilerinin ordu ve başka kurumlar içerisinde var olduğu ve bundan sonrada var olmaya devam edeceği gerçeğini unutmaması lazım. Siyasiler halkın değerleriyle kavgalı olmazlar ise o zaman darbe teşebbüslerini bizatihi halk tankların üstüne çıkarak onları engelleyebiliyor. Bunu da herkesin görmesi gerekir. Hükümetin cuntaya karşı atması gereken çok ciddi adımlar vardır. Hükümetin cuntaya karşı atması gereken çok ciddi adımlar vardır Sayın Cumhurbaşkanının dediği gibi bu girişim bir anlamda hayırlara da vesile olabilir. Bu başarısız darbe teşebbüsünden dolayı benzer nitelikteki insanların bulundukları kurumlardan temizlenme süreci biraz daha hızlanacaktır.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel, Yunus Sırat – İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
Hüda ParDarbe Girşimi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.