banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Öcalan'dan darbe mesajı

İmralı Adası'na giden BDP ve HDP heyeti, Öcalan'la görüşmelerini tamamlamalarının ardından İstanbul'a döndü. Öcalan'ın mesajının içerdiği bir açıklama yayınlandı.

Tarihi bir sonuç almak üzere başlattıkları sürecin geldiği noktayı tanımlamak istediğini belirten Öcalan, şunları kaydetti:

"BU CEHENNEMDEN KURTULMALIYIZ"

"Savaş bir cehennemse barış cennettir. Biz, bir ayağımızı cehennemden çıkarttık ama diğer ayağımızı da çıkarma konusunda ortaya konan engeller mani olduğu için arafta beklemekteyiz. Barış süreci amacına uygun formatlarla geliştirilmeye çalışılıyor. Bizim barış irademiz tüm engellemelere rağmen başlattığımız günkü kararlılığındadır. Fakat şu da bilinmelidir ki arafta sonsuza kadar kalınamaz. Bu cehennemi şartlardan bir an önce ülkemizi ve bölgemizi kurtarmak için herkes ivedilikle ve sarsılmayacak bir irade ortaya koymalıdır.

Yaşanan son gelişmeler de göstermektedir ki süreç bir an önce tahkim edilip, tam demokratik bir ülke inşası gerçekleşmezse içeride ve dışarıda savaş isteyen demokrasi düşmanı güçler komplolarına hız vereceklerdir. Bu topraklar son iki yüz yıldan beri hep bir darbe ateşiyle kavrulmaktadır. Bizim geliştirdiğimiz süreç anti darbecidir ve demokratik bir toplumu hedeflemektedir."

"DARBE İSTEYEN KARŞISINDA BİZİ BULUR"

"Ülkeyi bir darbe ateşiyle yeniden yangın yerine çevirmek isteyenler bizim bu ateşe benzin taşımayacağımızı bilmelidir" ifadesini kullanan Öcalan, bu ateşi söndürmenin tek yolunun demokratik barışı bir an önce getirmek olduğunu savundu.

Öcalan, Hrant Dink'in anısını selamladığını da belirterek, Dink'in ölüm yılında Ermenilere geniş kapsamlı bir mektupla seslenmeyi umduğunu kaydetti.

Kaynak: Ensonhaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.