banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Numan Kurtulmuş, Şanlıurfa’da Partililerle Bir Araya Geldi, mesaj verdi VİDEO

AK Parti İl Başkanlığında anı defterine not düşen Kurtulmuş, daha sonra toplantı salonunda partililerle bir araya geldi.

 

Kent Ekonomileri Forumu Toplantısı için Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’u beklediklerini belirten İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez; “Çeşitli nedenlerden dolayı planlanan zamanda gelemeyen Başkan Yardımız Sayın Kurtulmuş, Şanlıurfa’mıza geldi. Yoğun programları arasında Şanlıurfa’da ekonomik açıdan önemli olan toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplantı için Şanlıurfa’ya geldiğini belirten Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Bu akşam partili arkadaşlarla sohbet imkanı buldum. Türkiye’nin uzun geçmişinde oyunlar oynandı. Oyunlar iki temel aktör üzerinde oynanıyor, bir tarafta seçkinler, elitleri, millete tepeden bakanlar, diğer tarafta ise millet var. Milletin temsilcileri var. Onlar her zaman vesayet arkasına sığınıyorlar. Çünkü millet onları tek başına iktidara getirmiyorlar. Rahmetli Menderes’e, Özal’a, Erbakan’a ve Başbakanımız Erdoğan’a hazımsızlıkları bundan kaynaklanıyor. Ne zaman milletin önü açıldıysa hep milletin gerçek temsilcileri iktidar oldu” dedi

AK Parti hükümetleri öncesi ve bugünü kıyaslayan Prof. Kurtulmuş; “Mayıs Ayında sadece İstanbul’da üç büyük projenin ihalesi oldu. Bir ay içerisinde yaklaşık 70 milyon TL değerinde bedelle ihale oldu. 10 yıl önce bir ay içerisinde böyle bir para kullanılacak deseydiler kim inanırdı? IMF’den borç para almak için el bağlayan başbakanlar vardı. Türkiye büyük merhale kaydetti. Terör meselesi vardı. Çözüm Süreci ile birlikte Türkiye’de 5 aydır şehit haberleri gelmiyor” dedi.

 

Türkiye’nin enerji bakımından önemli olduğunu bu nedenle Taksim olaylarını o pencereden okumak gerektiğini belirten Kurtulmuş; “Komşumuz Suriye’deki savaş artık tüm bölgeyi ilgilendiren bir hal aldı. Umarım kısa zaman zarfı içerisinde Suriye halkı lehine bir çözüm bulunur. Ancak biz baştan beri Suriye halkının yanında olduk” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiçbir parti, hiçbir partinin mensubu bizim düşmanımız değildir. Siyaset düşmanlık alanı değildir. Fikirlerin rekabet ettiği bir alandır. Biz partilerle siyasi mücadele yaparız ama siyasi mücadeleyi de edebimizle, hakkaniyet ölçülerinde, siyasetin kuralları içerisinde yaparız. Hiçbir parti mensubu düşmanımız değildir. Her siyasetçinin de bu kuralla uymasını isteriz. Onun dışına çıkıp siyaseti kuralıyla değil de, siyasette karşı taraftakini geçmek için değil de, karşı taraftakini yok etmek için yapan birileri varsa, Kusura bakmasınlar, onlarında oyunlarını görür, onların da oyunlarını bozarız” dedi.

Kurtulmuş, daha sonra basına kapalı olarak teşkilat mensuplarıyla sohbetti.

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.