banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

MÜSİAD ve ŞUGİAD'dan Güvenç'e destek VİDEO

Celalettin Güvenç, ŞUGİAD’ı ziyaret ederek Başkan Mehmet Öksüzoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Samimi ve içten desteğe teşekkür

ŞUGİAD’a gösterdikleri ilgiden ve verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Celalettin Güvenç, adaylık sürecinin gelişimini anlatarak, bu süreçte ŞUGİAD’ın samimi ve içtenlikle destek verdiğini söyledi.

Yeni dönemde istişareyle ve ortak akılla hareket edeceklerini ifade eden Güvenç, “Bizim yönetim anlayışımız istişareyle özdeşleşmiştir. Beraberlik ve dayanışma olursa, birbirimizi kardeşçe ikaz ederek yolumuza devam ederiz, Şüphe yok ki bundan Şanlıurfa, Türkiye kazanır. Hepimizin ihtiyacı olan birlik ve beraberliktir. Halkımızın bizlerden bunu bekliyor. Görev ve sorumluluklarımızın ağır olduğunun bilincindeyiz. Karşılıklı anlayışla ve güvenle hepimizin ortak amacı bu ülkeye hizmet etmektir. İnsanlarımızın refah seviyesini yükseltmektir. İş adamlarımıza da çok önemli görevler düşüyor. Birlikte projeler yapacağız, çalışacağız. Şehrimizin önünü açacağız” dedi.

Büyükşehir yasası başlı başına bir devrimdir

ŞUGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Öksüzoğlu ise, “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Celalettin Güvenç’le Vali olduğu dönemde de birlik ve beraberlik içerisinde çalışıyorduk. İnşallah bundan sonraki süreçte Büyükşehir Belediyemiz için en güzel projeleri beraber yapılması konusunda istişarelerimiz devam edecektir” diye konuştu.

STK’a ziyaretlerine devam eden Celalettin Güvenç, ŞUGİAD’dan sonra MÜSİAD’a geçerek, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ve Yönetim Kuruluyla görüşme gerçekleştirdi.

Büyükşehir yasasıyla gerçekleşen reformlar ve Demokratikleşme hakkında konuşan Celalettin Güvenç, “Özel İdare ve İl Genel Meclisinin kapatılarak Büyükşehir Belediyesi Meclisiyle tüm ilden, coğrafi yapısından, altyapı sorunlarından ve ihtiyaçlarından sorumlu hale gelmesidir. Başlı başına bir devrimdir. Yani 30 Mart’tan itibaren artık ülke insanı yerel anlamda kendi kendini idare eden konumuna geliyor. Bu çok önemli siyaseten yani artık bahane kalmadı. Büyükşehirlerimiz kendi Ak oylarıyla seçeceği insanlar tarafından yönetilecek. Bundan dolayı yeni Belediye Başkanlarına ve meclislerine son derece önemli yükümlülük getiren bir yapı. 2 bin 500 köy ve mezradan oluşan 13 ilçe, 19 bin Km’lik bir coğrafya, 1 milyon 800 bin nüfus bunun tamamını harmanlayacak, sorunlarıyla ilgilenecek; bunların hepsini derleyip, toparlayıp geleceğin Şanlıurfa’sını kuracak bir yönetim oluşturacağız” dedi.

 

Büyükşehir Belediyesini yönetmek zordur

MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin ise, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç’e hayırlı olsun dileklerini sunarak, “Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla sizin tecrübelerinizden istifade edeceğiz. Birçok ortamda bunu söylüyorum. Büyükşehir Belediyesini yönetmek zordur. Belli bilgi ve birikime sahip olan kişilerin bu işi yapması; çok daha farklı, kolay, hızlı olur anlamında düşünüyorum. Sizin de bu görevi kabul etmenizden dolayı size minnet duymamız lazım. Bu zor işi üstlenmenizden dolayı” dedi.

Ziyaretler esnasında AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e; AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.