banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Muhtarlar CHP’yi ağırladı

Yönetim Kurulu üyeleri birlikte muhtarların buluşmasına katılan CHP İl Başkanı Ferhat Karataş burada yaşanan sorunlar hakkında bilgi alarak partisinin muhtar sorunlarına yönelik yaptığı çalışmaları aktardı. Asgari ücretin altında maaş alarak kendi sosyal güvence aidatını yatırmak zorunda kalan muhtarların birçok sorun içerisinde kaldığı yönünde eleştirilen alan CHP’li Başkan Karataş, bu konuda yeni bir düzenleme yapılarak sorunların çözümüne yönelik acil adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Dernek Başkanı İ. Halil Haktankaçmaz ve dernek üyelerini dinleyerek notlar alan Başkan Karataş görüşme sonrasında yaptığı değerlendirmesinde, “Muhtarlar devletle vatandaş arasında bir köprü vazifesi görüyor. Ama tüm bu yükümlüklere karşın muhtara karşı mantığa aykırı bir hukuk anlayışı var. Maaşı asgari ücretin yarısı kadar olan muhtara aylık 360 lira olan sosyal güvencesini kendisinin yatırması öngörülüyor. Aynı zamanda bir hukukçu olarak bunun hangi gerekçeye dayanan bir devlet anlayışı olduğunu çözmek neredeyse imkansızdır. Bu yaşananlar aynı zamanda evrensel insan haklarına da aykırı bir tutumdur. Biz CHP olarak mecliste bunları gündeme getiriyor ve bu konuda önergeler sunuyoruz. Muhalefet partisi olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

 

‘MUHTARLIK MÜESSESESİ BÜYÜK SIKINTIDA’

Biriken sosyal güvence borçları nedeniyle muhtarların sağlık hizmetlerinden yararlanamayacak dereceye geldiğini ileten Şanlıurfa Muhtarlar Derneği Başkanı İ. Halil Haktankaçmaz ise “Belki 2014’de hiç birimiz burada olmayacağız. Bizler halk tarafından seçilmiş kişileriz. Görev yaptığımız mahallelerde halkımızın tüm sorunları ile ilgileniyor ve onların sorunları için devlet kurumları ile sürekli irtibat halindeyiz. CHP İl Başkanı Karataş ve yönetimini bizim bu sorunlarımızı dinledikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Karataş ve il yönetimi buluşmanın ilerleyen bölümlerinde içerisinde bulunduğumuz barış süreci için de muhtarların üzerine büyük görevler düştüğünü ve bu konuda özverili bir çalışma içerisinde olunması gerektiğini iletti. CHP yönetimi 2 saat süren görüşmenin ardından dernekten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.