banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Milletvekili Aziz Aydınlık: Çiftçiler İçin Elimizden Geleni Yapıyoruz


CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, mazot ve gübre desteklemelerine konulan blokeler için yeni açıklamalarda bulundu.

Bakanlık ve ilgili genel müdürlerle görüşmeler yaptığını ifade eden Aydınlık, “çiftçilerimizin bu zorlu süreci en az hasarla atlatabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.


 
Bugün hem bakanlık yetkilileri ile hem de ilgili kurumların genel müdürlükleri ile yapmış olduğum görüşmede çözüm için iki yol olduğunu saptadık; ya çiftçiye yeni bir fon ayrılacak ya da bu süreç bitene kadar bloke koymaması için Sulama Birliklerinin maddi yükünü devlet azaltacak. Bunun başka bir çözüm yolu yok çünkü Sulama Birlikleri tüzel kişilik olması ve mevzuat gereğince devletten maddi olarak bir geliri yok. Yapmış olduğu harcamaları çiftçilerin faturalarından karşılıyor ve o nedenle Sulama Birlikleri hizmet yapabilmek için 2-3 yıl öncesinden geciken faturalar için desteklemelere bloke koyuyor. Bu vesile ile iktidar sahiplerine sesleniyorum: çözüm için iki seçeneğiniz var, çözüm sizin elinizde. 83 milyon yurttaş olarak tüm çiftçilerimize muhtacız. Bu sıkıntıyı ivedilikle çözmek zorundasınız” dedi.

MÜCADELEMİZ SONUÇ VERDİ MUTLUYUM

Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan Aydınlık, “CB Yardımcısı Fuat Oktay’a DEDAŞ ve Sulama Birlikleri aracılığıyla DSİ’nin çiftçinin desteklemelerine el koymasının adil olmadığını, bu konuda ne tür bir çalışma yapılacağını sormuştuk. Soru önergemize cevap gelmeden DEDAŞ’ın 2019 için blokeleri kaldırdığını ilgili personellerden öğrendik, teşekkür ediyorum. Gerçekten mücadelemizin sonuç vermesi çiftçilerimiz adına beni çok mutlu etti; ancak sıra Sulama Birliklerinin blokelerini kaldırmakta. Bu sorununda en kısa sürede çözüleceğini dair inancım tam. Biliyorum ki sahip çıktığımız takdirde bizim çiftçimiz bize yeter Türkiye’m” diyerek sözlerini noktaladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.