banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Milletvekili Aydınlık: Çiftçilerimizi daha fazla mağdur etmeyin

Bugünlerde yatırılması beklenen mazot ve gübre desteğinin önemine vurgu yapan Aydınlık, “yapılan desteklemelerin yetersiz olduğunu herkes biliyor ama şu an çiftçimiz gelecek en ufak desteklemeye muhtaç durumda. Dünya’nın ve dolasıyla Türkiye’nin etkilendiği bugünlerde çiftçilerimize daha fazla destek yapılmasından yanayım çünkü bugünlerde belki her şeyi ithal edebilirsiniz ama öyle bir noktaya gelinir ki gıda ürünlerini paranız olsa dahi getiremezsiniz. Şu anda dünya bu noktaya doğru ilerliyor, her ülke kendisini düşünür hale geldi” diyerek sözlerine devam etti.

YENİ BİR HUKUKSUZLUĞA İMZA ATMAYIN
Tarımsal sulama borcu nedeniyle destelemelerine bloke konulan çiftçiler hakkında Danıştay 10. Dairesinin kararını hatırlatan Aydınlık, “bu kararın takipçisi olacağımızı o zamanda söylemiştik. Şimdi bir kez daha iktidara ve DEDAŞ yetkililerine sesleniyorum: ‘Yeni bir hukuksuzluğa imza atmayın, uygulamalarınıza bu şekilde devam etmeniz halinde sadece Şanlıurfa’nın değil tüm Türkiye’nin geleceğiyle oynarsınız’ diyerek sözlerine devam etti.

ÇİFTÇİ YAŞARSA BU MİLLET YAŞAR
Yeni bir dünya düzeni kurulduğunu ifade ede Aydınlık, “şu yaşananlar bize bir kez daha göstermiştir ki ‘her anlamda bağımsız Türkiye’ olmazsa olmazımız. Üretmek zorundayız, kendi ekonomik çarklarımızla kendi milletimizin karnını doyurmak, kendi çiftimize sahip çıkmak zorundayız aksi takdirde bugünlerde yaşadığımız gibi kendi kendimize ayakta kalamazsak başkalarından destek göremeyiz. O nedenle şunu açık ve net bir şekilde ifade etmeliyim ki çiftçi yaşarsa bu millet yaşar” diyerek sözlerini noktaladı.(RHA AJANS)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.