banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

MHP'de İpler her an Kopabilir! MHP Kongresi ne olacak?


 Çağrı heyetinin 15 Mayıs olarak belirlediği olağanüstü kongre için Ankara Valiliği’nin mahkeme kararlarına atıfla “Yapılamaz” açıklaması, tartışmaları bitirmedi. Gerilim dün son dakikaya kadar sürdü.

MUHALİFLER 'ORADA OLACAĞIZ' DEDİ

Önceki gece kurultay için Yargıtay’ı bekleme kararı alan muhalifler, dün ortak bir açıklama ile kurultayın yapılmasının planlandığı Büyük Anadolu Oteli’ni kastederek, “O adreste olacağız” dedi. Açıklama, genel başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan’ın imzalarıyla yapıldı.

''ÜLKÜCÜLERLE POLİS KARŞI KARŞIYA GELMESİN''

Oğan, Özdağ ve Aydın, dün ayrıca bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptı. 3 adayın toplantısına Meral Akşener de telefonla katıldı. Toplantıdan, “Ülkücülerle polisi karşı karşıya getirmek istemiyoruz. Kanlı bir kurultay olmasın, üzücü olaylar yaşanmasın” kararı çıktı. 4 adayın, bugün kongre için planlanan otele yakın bir noktada basın açıklaması yaptıktan sonra dağılmaları bekleniyor.

OTELİN ÇEVRESİNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Çağrı heyeti tarafından kurultayın yapılacağı duyurulan Esenboğa’daki Büyük Anadolu Oteli’nin çevresinde ise çok geniş güvenlik önlemleri alındı. Otelin girişi dün sabah saatlerinden itibaren güvenlik güçlerince kapatıldı. Bölgede 2 TOMA hazır bekletildi.

Otelin önündeki yoldan geçmek isteyenlerin kimlikleri kontrol edilirken, sadece bölgedeki diğer otellerde kalan ya da yol güzergâhındaki yerleşim yerlerine giden vatandaşların girişine izin verildi. t

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

MHP delegelerinin girişine ise izin verilmiyor. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da otele giderek incelemede bulundu. Kısa bir süre otelde kalan ve emniyet yetkililerinden güvenlik önlemleriyle ilgili bilgi alan Kılıçlar, herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldı. Otelde ise kongreye dair hiçbir hazırlığın olmadığı öğrenildi.(habertürk)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.