banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Tamircileri Sanat Esnaf Odası Odalar Birlik Başkanı Mehmet Şefik Bakay

MHP, Şanlıurfa'yı istemiyor

2014'ün Mart'ında yapılacak mahalli idareler seçimlerinde AK Parti'nin olası bir puan kaybının birkaç ay sonraki cumhurbaşkanlığı seçimini önemli oranda etkileyeceğini düşünen parti yönetimi, 1 Ocak itibarıyla çalışlamalara başladı.

24 Ocak'ta Söğüt'teki mitingle seçim startı veren MHP, teşkilat görüşleriyle anketlerin örtüştüğü yerlerde aday açıklamalarına başladı. MHP gözünü CHP ve AK Parti'nin güçlü olduğu şehirlere çevirdi. Antalya, Aydın ve Mersin gibi büyükşehir belediyelerini CHP ile Samsun, Kocaeli, Sakarya gibi büyükşehir belediyelerini elinde bulunduran AK Parti, yerel seçimlerde MHP'yenilecek mi?

 

Blindiği gibi Şanlıurfa her zaman merkez muhafazakar yapısı ile Refah partisi geleneklerinde olan partilere oy verir. MHP ise bu seçimde Şanlıurfa'ya yeltelenemiyor.

 

9 IŞIKTA 9 BÜYÜKŞEHİR

Partinin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in 9 ışık doktrinini şiar edinen parti, 9 ilde büyükşehiri alabilmek için iddialı çalışmalar yapıyor. Bu iller, MHP'nin geleneksel olarak güçlü olduğu Adana, Antalya, Hatay, Mersin. MHP'nin kazanmayı istediği diğer büyükşehirler ise Ankara, Aydın, Sakarya, Samsun, Kocaeli(Yapılan son anketlerde AK Parti'nin Karadeniz Bölgesi'nde en fazla oyu Samsun'da alacağı sonucu ortaya çıkmıştı) Diğer illerde de analizler tamamlandı. 2009'da en iyi oy alınan yerler, az farkla kaybedilen belediyeler, parlamento dışı partilerden seçilen belediye başkanları gibi istatistiki çalışmalar yapılıyor. Adaylar konusunda da teşkilatlara inisiyatif tanındı. "Üzerinde ittifak ettiyseniz adayınızı getirin, açıklayalım" diyerek örgütlere mesaj veren Genel Merkez, nisan ayında bazı illerde belediye başkan adaylarını açıklayacak. Partinin yerel seçimlerde kullanacağı seçim şarkısı da belirlendi.

TARİHİMİZİN EN YÜKSEK OYU

MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Büyükşehir Yasası'nın iktidarın aleyhine döneceği konusunda iddialı: Bu yasa, yerel seçimde millettendönecek. MHP, 44 yıllık tarihi boyunca genel seçimler dahil en yüksek oyu, bu seçimde alacak.

Kaynak: Akşam-Haber7-balikligol.com

Anahtar Kelimeler:
SanlıurfaMHP
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.