banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Merkez İlçeden Eyyübiye Mahallesinde Danışma Meclis Toplantısı

Yapılan mahalle danışma toplantısına Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, Ak Parti İl başkan yardımcısı Erkan Sözen, Süleyman Gök, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Eyyübiye, Yakubiye, Şıh Maksut, On ikiler, Hacı Bayram, Topdağı ve Muradiye mahalle muhtarları, mahalle başkanları, Mahalle teşkilatları, İlçe yönetim kurulu üyeleri, Eyyübiye mahalle başkanı Cuma Barlak ve mahalleliler katıldı.

 

 

Mahalle danışma meclis toplantısında söz alan Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, ‘’Bugün mahalle semt toplantımızı eyyübiye mahallesinde gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere bizler bu toplantıları sürekli yapıyoruz. Her ay düzenli şekilde bu toplantılarımız gerçekleşiyor. Bu toplantılarımızın ana temeli aslında mahalle toplantısından çıktı. Artık semt toplantılarına dönüştü. Çünkü her toplantılarımız artık 5’şer, 6’şar mahallemiz bir araya geliyor. Bununla ilgili aslında bizler geçtiğimiz aylarda karar aldık. Bizler artık mahalle toplantısı değil, mahalle danışma meclisleri yapıyoruz. Mahalle danışma meclislerinde bir tanesi, bununla beraber bizler daha önce yaptığımız toplantılarda da dile getirmiştik. Bizler şimdi merkez ilçe teşkilatımızın yönetim kurulundan, mahallelerimizden koordinatör ataması yaptık. Bununla birlikte mahallelerde yapılan danışma meclisi toplantılarına koordinatör ataması olarak görev alan arkadaşlarımız ivedi bir şekilde mahalle toplantılarımız gerçekleşti. Şimdi tabiî ki bizler mahalle başkanlarımızdan mahalle yönetim kurulu üyelerimiz özellikle mahallemizdeki esnaflarımızdan oluşacak diye bunu biz aslında teşkilat olarak böyle kurmuştuk. Çünkü mahallenin tüm dinamitlerini bir araya getirdiğimizde ancak o mahallenin bütün sorunlarını her yönü ile ele alabiliriz. Şimdi bununla birlikte bazı mahallelerimizde problemler var bununla ilgili mahalle başkanı atamışız ancak mahalle başkanımız 3 tane kendi akrabasında yazmıştı. Ondan sonra bizler mahalle toplantısı gittiğimizde sadece bir aileye gidiyorduk. Buna hem Ak Partimize yakışmaz bir şey, hem de teşkilat olarak ta bunu uygun görmedik. Bu parti milletin partisi, halkın partisi dolayısıyla bütün herkesin bu teşkilatın içersinde yer almalı ve söz hakkı olmalı bununla beraber birçok mahallemizde de özellikle mahalle başkanlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.’’ Dedi.

 

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ise, ‘’Şanlıurfa’da fırsat buldukça, diğer milletvekillerimizin yaptığı gibi bizlerde mahallelerimizin 5’şer, 6’şar mahallemizdeki vatandaşlarımızla bir araya gelip mahalle toplantıları yapıyoruz. Parti İçi çalışmalarımıza son derece önemli yer edilen mahalle yönetim kurulu toplantıları, danışma meclisi toplantılarında mahalle muhtarlarımız başta olmak üzere, vatandaşlarımızla özelde mahallemizin sorunlarını, yerelde ise Şanlıurfa’mızın, Türkiye’mizin ve memleketin sorunlarını bir arada görüşme imkânımız oluyor. Merkez İlçe Başkanlığımızda yapmış olduğumuz ilk toplantıyı Dedeosman mahallesinde gerçekleştirdik. Orada Mancı, Halepli bahçe, mahallelerimizde, ikinci toplantımızı İpekyol mahallemizde yine Ahmet Erseven, Devteyşti, Açıksu caddesi, Bağlarbaşı ve Süleymaniye mahalle muhtarlarımızla ve oradaki vatandaşlarımızla bir araya geldik. Tabi Ak Parti’nin siyaset tarzı Türkiye’de ezberleri bozan bir siyaset tarzıdır.

 

 

 

Bu ülkede Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti öncesi ve sonrası diye Cumhuriyet siyaseti tarihini iki ayrı paragrafta yer vermek gerekiyor. Siyasetin gündelik yapıldığı, siyasetin seçimden seçime hazırlandığı vatandaşın yalnız oyuna talip olunduğunu ama hizmet noktasında maalesef ciddi adımların atılmadığı dönemden bugün artık siyasette bazı değerlerin olması gerektiğini doğruluk, dürüstlük, hizmet, verilen sözün takibinin yapılması ve bu anlamda en önemlisi kimin soyadına bakılmadan herkesin bu ülkede birinci sınıf vatandaş olarak kabul edildiği ve 76 milyonun hepsinin baş tacı edildiği bir siyaset tarzı geçti. Ak Parti’den. Bizlerde Recep Rayyip Erdoğan’ın yalnız Türkiye’nin değil, bütün İslam âleminin ve bütün mazlum milletlerin lideri olan bir genel başkanı milletvekilleri olarak, Parti mensupları olarak onun açmış olduğu bu yolda bu çalışmalarımızı sürdürmeye çalışıyoruz.

 

 

Türkiye son 11’yılda Allah’a hamdolsun gerek ekonomide, gerek dış politikada, gerek demokratikleşmede, gerekse sağlıkta, eğitimde ve sosyal politikalarda son derece önemli nitelikte adımlar attı. Geldiğimiz noktada 2012 herhalde bugün bütün vatandaşlarımız ciddi anlamda yaşayarak ve bununla gereğini yaparak hissediyor. ‘’Dedi.

 

 

 

Çözüm sürecine değinen vekil Kaçar, ‘’Ülkenin temel sorunu olarak kabul eden bu sorunu çözülmesiyle birlikte genç nesillerin toprağa düştüğünü, kanların aktığını, annelerin yüreğine kor düştüğünü, binlerce insanımızın bu uğurda şehit olduğunu kaybettiğimizi, aynı zamanda ekonomik olarak ta ülkemizin kalkınmasının önündeki en büyük engeli oluşturan ve bedeller ödeten bir sorun olduğunu dikkate alarak meseleye yalnız güvenlik sorunu değil, aynı zamanda demokratikleşme sorunu gözüyle bakarak çok önemli bir risk aldı. Başbakanımızın sürekli ifade ettiği bir konu var. Eğer bu ülkede kanlar duracaksa, eğer bu ülkede annelerin gözyaşlarına bir çare olacaksa duygularımız farklı olabilir, etik kökenlerimiz farklı olabilir. Ama dilimiz farklı olabilir, hepimizin gözyaşı rengi aynıdır. Eğer bu sorun çözülecekse ve burada da bir bedel ödenmesi gerekiyorsa bu bedeli de ben milletim adına ödemeye hazırım diyen bir liderin önderliğinde Türkiye’de çok önemli bir süreç işliyor. İnşallah sizlerin hayır duası ile birlikte, bu çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla birlikte, bu ülkede bir yanda barışı ve kardeşliği tesis edeceğiz. Bin yıldır birlikte yaşayan, birlikte Malazgirt savaşında mücadele eden, Çanakkale savaşında birlikte şehit olan ve en son kurtuluş savaşında ciddi anlamda omuz omuza cephede savaşıp şehit olan bu ülkede Türkü ile kürdü ile Arabıyla farklı etnik kökenli, farklı mezhepleriyle birlikte mücadele eden ama son yüzyıldır maalesef sisteminde getirmiş olduğu yanlışlıklardan kaynaklanan ve son olarak ta terörün derinleştirdiği ayrılıklara son verip bizler yine kardeşçe yalnız bölgenin değil, dünya’nın küresel gücü haline getirecek. Ekonomik anlamda da ciddi anlamda da bizi sıçramamızı sağlayacak bu süreç inşallah sizlerin hayır dualarıyla birlikte olumlu bir şekilde neticelenir.

 

 

Çözüm süreci planlandığı gibi devam ediyor. Ve Allah’ın izniyle de bu sürecin planlandığı gibi tamamlanmasıyla birlikte hep birlikte daha aydınlık bir Türkiye’ye kavuşmuş olacağız. Bu süreci baltalamaya çalışan yıllardan beri dikili ağacı olmamasına rağmen bizleri ihanetle suçlayan yaşasın, kahrolsun sloganlarına sıkışarak siyaset yapan terörü destekleyerek veya terörün oluşturduğu acıları istismar ederek siyaset yapanların elindeki oyuncak alınacağından dolayı bizleri suçlayanlara özellikle halkımızın inanmamasını istiyoruz. ‘’ Dedi.

 

 

 

 

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı’da ‘’Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatının geleneksel mahalle toplantılarına ben şahsım olarak ilk defa katılıyorum. Ama yıllardır devam eden bir gelenek. Tabi mahalle demek yerel yönetimin en çekirdek, en temel birimi demektir. Güçlü mahalle teşkilatı, güçlü yerel yönetim demektir. Problemlerin yerinden yönetilmesi ve çözümü demektir. Bu anlamda yıllardır bu alışkanlığı devam eden Merkez ilçe teşkilatımızı ve şahsında başkanımız Mustafa Zahit beyi tebrik ediyorum. ‘’ Dedi.

 

 

 

 

Şanlıurfa’da yapılacak olan yeni hastaneler ile ilgili bilgi veren Milletvekili Mahmut Kaçar ve Belediye başkan yardımcısı Mahmut Kırıkçı daha sonra basına kapalı olarak vatandaşların sorunlarını dinleyip, not tuttu.

 

 

 

Yaklaşık olarak 3 saat süren toplantının ardından toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.